BELIVUKOVA I MILJKOVIĆEVA ŽENA OPRALE MILION EVRA? Prljavim parama kupovale placeve i kola
Foto: Alo.rs

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je juče optužnicu protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, njihovih supruga Bojane Belivuk i Tanje Miljković, Filipa Ivanovskog, njegove nevenčane supruge Marije Milutinov i Snežane Đorđević, inače Belivukove tašte, zbog više krivičnih dela pranja novca, piše Kurir.

Kako je saopšteno iz tužilaštva, oni se sumnjiče da su krivična dela izvršili od 2015. do 2020. godine.

Pare od svadbe

- U optužnici je predloženo trajno oduzimanje imovine - više nepokretnosti na teritoriji Beograda i Pančeva, veći broj skupocenih vozila i satova, kao i gotovog novca. To je pronađeno i oduzeto od okrivljenih, a Javno tužilaštvo za organizovani kriminal smatra da je sve predmet pranja novca. Takođe, tužilaštvo je u optužnici predložilo produženje mere zabrane napuštanja boravišta za okrivljene Bojanu Belivuk, Tanju Miljković, Mariju Milutinov i Snežanu Đorđević - saopštilo je Javno tužilaštvo za organizovani kriminal. Podsetimo, prva istraga protiv osumnjičenih za pranje novca pokrenuta je u septembru 2021, a proširena je u decembru iste godine.

Prema nezvaničnim informacijama, među nepokretnostima koje su kupovali su i tri parcele u beogradskom naselju Krnjača.

- Na saslušanju, oni su negirali izvršenje krivičnih dela. Miljković je rekao da je sve što ima kupio novcem koji je dobio na svadbi, kada se oženio suprugom Tanjom, dok je Belivuk izjavio da je sve stekao poštenim radom - podseća sagovornik Kurira.

Miljković je tada upitan i kojim je novcem izgradio vilu u Čačanskoj ulici na Zvezdari, koju u tom naselju zovu "mala Šilerova", a on je tvrdio da je i u nju uložio novac koji je dobio od svatova na poklon.

Zarađivao 600 evra mesečno

Inače, na prvom saslušanju posle hapšenja 4. februara 2021, podsetimo, Belivuk je izjavio da je zaposlen kao koordinator u podrumu pića i da mesečno zarađuje 600 evra, a da mu supruga radi u rentakar agenciji i da ne zna koliko ona zarađuje. Prijavio je samo da su vlasnici "škode superb" i da je supruga vlasnica stana od 82 kvadrata u Ulici Živka Davidovića.

- Miljković je izjavio da je nezaposlen i da su njegovi roditelji vlasnici kuća na Zvezdari i u Krnjači, kao i stana na Karaburmi - podseća izvor. Prema nezvaničnim informacijama, vrednost imovine otkrivene tokom istrage prevazilazi iznos od milion evra.

- Tokom pretresa kuća i stanova pronađena su i dokumenta, kupoprodajni ugovori, ugovori o pozajmicama, vlasnički listovi koji se odnose na nekretnine, ali i dokumentacija za luksuzna vozila, zatim "roleks" satovi, kao i druge vredne stvari za koje se sumnja da proističu iz krivičnih dela - podseća naš izvor. Supruge Belivuka i Miljkovića, Belivukova tašta i nevenčana supruga Filipa Ivanovskog, podsetimo, bile su uhapšene u decembru 2021. Posle saslušanja puštene su da se brane sa slobode, ali protiv njih je doneta naredba o sprovođenju istrage.

Član klana

Ivanovski je, podsetimo, obuhvaćen optužnicom i sudi mu se kao pripadniku klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Kriminalna grupa, protiv koje već traje postupak pred Specijalnim sudom u Beogradu, optužena je za sedam ubistava, trgovinu drogom i oružjem, kao i silovanje.

Pretresi

Živeli u "maloj Šilerovoj"

Tanja Miljković i Bojana Belivuk su u decembru 2021. bile privedene u stanovima u kojima inače žive. Podsetimo, porodična kuća Miljkovića nalazi se u Čačanskoj ulici na Zvezdari, a prozvana je "malom Šilerovom" jer je zbog visokih zidova kojima je opasana podsetila na zloglasno zdanje zemunskog klana koje je srušeno tokom akcije "Sablja". Inače, kuća u Čačanskoj je toga dana nekoliko sati bila pod opsadom policije. Navodno, ona je luksuzno opremljena skupocenim nameštajem i tehnikom, a interesantno je da je u blindiranom automobilu koji je pronađen u garaži nađen i krst. U dvorištu je, prema nekim izvorima, i veliki boks za pse, a u garaži, osim automobila teškog nekoliko tona, bilo je i nekoliko drugih automobila.

Supruge ih obilaze

Uskoro zajedno na optuženičkoj klupi

Posle potvrđivanja optužnice, Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu trebalo bi da zakaže početak suđenja vođama kriminalnog klana i njihovim suprugama.

- Belivuku i Miljkoviću supruge dolaze u posetu, ali Bojana Belivuk se nikad nije pojavila kao podrška u sudnici. Miljkovićeva žena Tanja dva puta je sedela u publici, a kada suđenje za pranje para bude počelo, svi će zajedno sedeti na optuženičkoj klupi i moći će jedni drugima da postavljaju pitanja - objašnjava naš sagovornik.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading