SUĐENJE BELIVUKOVOM KLANU Sudija ga terala na mesto, on i Mljković se žalili
Foto: Alo.rs

Pred sudom danas svedoči Aleksandra Živković, supruga Radoja Živkovića koji je u pritvoru u Turskoj zbog učešća u ubistvu Jovana Vukotića.

Posle njenog svedočenja, sudija je najavila da će se posle njenog svedočenja čitati pisana dokumentacija.

16.30 - Čitanje zapisnika, Miljković i Belivuk se javili za reč

Prikazani su zapisnici o pretresu iz prostorija u Humskoj, koje su po tvrdnji tužilaštva koristili pripadnici kriminalne grupe. Na kraju dokumenta, navodi se da je Belivuk odbio da potpiše taj papir.

Za reč se javio Miljković.

- Ja sam hteo da kažem, bitno mi je da se kaže, da je odbio da potpiše - rekao je MIljković posle čega mu je sudija rekla da se vrati na mesto jer se ovi dokumenti ne odnose na njega.

Iz potvrde o oduzetim predmetima, vidi se da su na stadionu pronađeni i oduzeti metalni lanci, više mobilnih telefona, dve bele kacike, puška, drvena motka i drugi predmeti.

Potom je pročitan zapisnik koji se odnosi na pretres stana u Kolarčevoj, a u kom je od izvesnog MIlenka Marinkovića oduzet revolver i municija. Zatim je prikazan zapisnik o pretresu sa Obrenovačkog puta, gde su pronđeni brojni mobilni telefoni, pancir, kao i ključevi.

Ovaj zapisnik, kako se vidi na dokumentu, Belivuk je potpisao.

Sledeća potvrda o oduzetim predmetima u stanu u Gandijevoj koji se odnosi na Belivuka, navedeno je da je popisano preko 400 novčanica u apoenima od 50, 100 evra, kao i mađarskim forintama i turskim lirama. Ukupan iznos je 31.700 evra i 369.000 dinara. Osim toga, kako se navodi, u tom stanu su pronađeni i ključevi nekoliko automobila, kao i zlatan lanac sa pločicom "Veljko Bojana Teo Ela".

- Predlažem da saslušamo sve svedoke koji su prisustvovali svim pretresima vezanim za moje ime. Ja ne znam ništa o pretresu u Gandijevoj, niti prihvatam da bilo šta pronađeno na stadionu Partizana ima veze sa mnom, a stavljeno je moje ime - rekao je Belivuk posle izvođenja dokumentacije kao dokaza.

Zatim se prešlo na zapisnike o pretresanju stana i drugih prostorija koje se odnose na Marka MIljkovića.

- Tražim da se pozovu svi svedoci koji su prisustvovali pretresima, ja nisam bio prisutan - rekao je i Miljković.

Inače, tokom prikazivanja ovih dokumenata videlo se da je kod njega oduzeto brojno oružje, municija.

Takođe, od Miljkovića su zaplenjeni i BMW X5 na ime Luka Gašeše, kao i BMW I 3 na ime Ranko Radošević.

Radošević, zvani Ranko Eskobar je, podsetimo, ubijen 9. marta na benzinskoj pumpi u Rušnju.

Interesantno je da su kod MIljkovića pronađeni i mobilni telefoni, a u kući u Čačanskoj i satovi "rolex" i "brajtling", kao i ključevi za automobil na kojima je drveni privezak - ikona.

Kod Georgijeva pronađeno oružje

Sledeći na koga se odnose potvrde o oduzetim predmetima je Vlado Georgiev, bivši policajac koji se nekada zvao Dragan Sekulić ali je promenio ime. Kod njega su pronađeni pištolj, futrola za pištolj i meci. Zatim su pročitanje potvrde o oduzetim predmetima od optuženog Aleksandra Vučeljića kod kog su pronađeni mobilni telefoni kao i novac.

Pred sudskim većem je potom pročitana dokumentacija koja se odnosi na privremeno oduzete predmete od Vlada Draganića, vlasnika kuće u Ritopeku u kojoj su prilikom prvog pretresa 4. februara 2021. pronađena policijska STOP palica, zatim pancir, dva sefa, drvena sekira, a u stanu u Ulici Živka Davidovića pištolj, municija, 7.310 evra kao i mobilni telefoni.

Prema dokumentaciji prilikom pretresa stana optuženog Nemanje Lakićevića pronađeni su novac, mobilni telefoni, kartice.

- Samo želim da se konstatuje da nije pronađeno ništa što se može povezati sa izvršenjem krivičnog dela - rekao je Lakićevićev branilac Dalibor Katančević pošto se javio za reč.

Iz potvrde o oduzetim predmetima od Milovana Tadića Mikse, vidi se da je on u stanu u Ruzveltovoj imao nekoliko skupocenih "rolex" satova.

- Kod mene je pronađeno šest satova, svi zajedno ne vrede 500 evra. Pronađeni su i pancir i značka RTS-a, to mi je bila uniforma dok sam radio ali nisam uspeo da vratim i razdužim kada sam uhapšen - rekao je optuženi Tadić pred sudom.

16.28 - Nastavak suđenja, Belivuk se javio za reč

Sudsko veće vratilo se u sudnicu i najavilo da će se u nastavku suđenja vršiti uvid u pisanu dokumentaciju iz spisa predmeta.

Advokat Belivuka i Miljkovića je zatražio da oni sede u sudnici dok se ovi dokazi budu izvodili, kako bi mogli da ih komentarišu, ali je sudija rekla da nema potrebe za tim.

Kao prvi dokaz prikazan je zapisnik o pretresanju stana i drugih prostorija Veljka Belivuka, na dan hapšenja 4. februara 2021.

Zatim je prikazana potvrda o oduzetim predmetima od Belivuka, posle čega se on javio za reč.

- Prvo moram da kažem, nije fascinantna rezolucija, ne vidim lepo šta je oduzeto - požalio se Belivuk posle čega mu je sudija dozvolila da sedne i prati na monitoru u delu sudnice u kom sede advokati.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading