DRAMA NA SUĐENJU BELIVUKA Okrivljeni saradnik Srđan Lalić odbio da potpiše zapisnike sa pretresa
Foto: Alo

Suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i njihovom kriminalnom klanu nastavlja se danas, a svedoči Aleksandra Živković, vlasnica placa u Surduku na kom je zapaljeno telo prve žrtve klana Gorana Mihajlovića i bivša supruga Radoja Živkovića, rođaka vođe kavačkog klana Radoja Zvicera, kom se sudi za ubistvo vođe suprotsavljenog škaljarskog klana Jovana Vukotića.

17.43 Završeno suđenje

Suđenje je završeno za danas, a na sutrašnjem suđenju biće ispitana svedok Verica Predić, koja živi u blizini placa u Surduku na kom je spaljeno telo prve žrtve klana Gorana Mihajlovića.

17.36 Oružje u Miljkovićevoj kući

U forenzičkim izveštajima stadiona u Humskoj navedeno je da su pronađeni prigušivači, novac, tablet, mobilni telefoni i eksterna memorija.

Izvršen je i uvid u vezi sa Markom Miljkovićem iz Ulice Grge Andrijanovića, a na fotografijama se vide puške sa optikom u torbama i municija, kao i pištolj.

Advokat Jerković je rekao da je oružje čuvano u skladu sa zakonom.

- Ja nisam bio učesnik događaja, niti sam to jutro bio u kući. Ja sam ovo prvi put video u spisima predmeta. Ovo je oružje mojih roditelja, koje nije ni u kakvoj vezi sa mnom i za koje postoji dozvola - rekao je Miljković.

Takođe, u drugom pretresu pronađeni su pištolji i veća količina novca.

17.34 Miljković se javio za reč

- Samo da se konstatuje da je Lalić odbio da potpiše sve i jednu potvrdu, znači i "roleks" i laptopove, sve što je ovde spominjao kada je govorio da je sarađivao s policijom - rekao je Miljković,

17.21 Nastavlja se pregled zapisnika

Do pauze je došlo jer je optužena Slađana Sekulić morala da ode do toaleta zbog mučnine.

Pregledana je i dokumentacija u vezi sa oduzetim predmetima Filipa Ivanovskog, a njegova advokatica rekla je da nije pronađeno ništa što bi ga povezalo sa kivičnim delima.

Nebojša Janković odbio je da potpiše zapisnike o oduzetim predmetima.

-  Želim da se saslušaju svi svdoci sa pretresa koji su bili prisutni kada su oduzimani predmeti - rekao je Janković.

Kod osumnjičene Slađane Sekulić pronađena je municija devet milimetara, auotmobil "hjundai, risiver.

Branilac Slađane Sekulić je rekla da nikakvi predmeti koji su u vezi sa krivičnim delom nisu oduzeti.

- Nikakav pištolj nije oduzet od Slađane Sekulić nije oduzet, kao što tvrdi tužilaštvo i pozivam tužilaštvo da odustane od krivičnog gonjenja Slađane Sekulić - rekla je.

Branilac Borisa Karapandžića Ivana Ostojić rekla je da ni njenom branjeniku nije oduzeto ništa što je u vezi sa krivičnim delom i predložila je tužilaštvu da odustane od krivičnog gonjenja Borisa Karapandžića, istakavši da joj "nije jasno zašto je on i dalje ovde".

Kod Karapandžića je, osim brojne dokumentacije, pronađena i sekira.

Kada je u pitanju okrivljeni NIkola Stefanović, njemu su oduzimani mobilni telefoni i više SIM kartica, kao i 74 novčanice po 50 evra.

Okrivljeni saradnik Srđan Lalić odbio je da potpiše zapisnike, što je navedeno u napomeni svakog dokumenta, a pronađeni su moobilni telefoni, laptopovi, GPS uređaj. Pronađen je i "roleks" sa ugovorom o poklonu.

16.49 Zapisnici o Vladu Georgievu i drugima

Kod Georgieva je pronađena kutija sa mecima i futrola za pištolj "protector".

Pronađen je i pištolj marke "glok 19".

Pregledana je i dokumentacija u vezi sa Aleksandrom Vučeljića kod kog je pronađeno više telefona i veća količina novca. Njemu je odzeto i više automobila.

S obzirom na to da je imao agenciju za iznajmljivanje vozila, oduzeta mu je i dokumentacija o automobilima.

Kada je u pitanju okrivljeni Vlade Draganić, između ostalog je pronađen pancir, sekira, kao i policijski znak za zaustavljanje vozila.

U njegovom stanu u Ulici Živka Davidovića zaplenjena su dva automobila "opel astra", mobilni telefon marke "teracell", kao i pištolj i municija.

Nemanji Lakićeviću je tokom pretresa zaplenjeno je više telefona, kao i nosač zvuka i određena količina novca. Njegov branilac istakao je da nijednim pretresom nijep ronađeno ništa što bi Lakićevića povezalo sa bilo kojim krivičnim delom.

Kada je u pitanju pretres prostorija okrivljenog saradnika Nikole Spasojevića, u dokumentima se video niz oduzete dokumentacije i snimača.

Iz stana u Ruzveltovoj ulici, Milovanu Tadiću oduzeto je više mobilnih telefona i skupocenih satova, a slična je i situacija sa pretresom stana njegove majke u Dalmatinskoj ulici.

Nikola Jerković javio se za reč i rekao je da oduzeti predmeti ne povezuju Milovana Tadića sa bilo kojim krivičnim delom.

- Samo bih hteo da kažem da nije pronađen nijedan predmet nijednog kriičnog dela. Nađen je jedan pancirni prsluk i jedna značka RTS-a, koje sam dobio kada sam radio tamo i nisam uspeo da razdužm jer sam uhapšen. Takođe, nađeno je šest satova i oni svi zajedno ne vrede 500 evra - rekao je Tadić.

Na zahtev optuženih određena je pauza od pet minuta.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading