Senjak Borivoje Simović
Foto: Printscreen/Alo

Simović je, da podsetimo, ubijen u junu 2020. godine u parku na Senjaku. Na njega je tada pucano iz najmanje dva pištolja, a koban je bio metak u leđa.

Zbog ubistva Simovića mesec dana kasnije uhapšeni su Igor Vrević, Aleksandar Nikolić i Miloš Mišljen koji su došli u policiju u pratnji advokatata, kada su i saslušani.

- Oni su osuđeni zbog prebijanja Simovićevog prijatelja dva dana pre njegovog ubistva što je kvalifikovano kao krivično delo nasilničko ponašanje i zbog nošenja oružja kobne većeri. Međutim, sud je obrazložio da se trojica okrivljenih oslobode krivice za ubistvo jer su delovali u nužnoj samoodbrani - navodi izvor i dodaje:

- Oni su došli na mesto sastanka kada je Simović prvi otvorio vatru na njih, napad je bio planiran, oni su uspeli da izbegnu metak, uzvratili su i pogodili ga. Da bi neko bio oštećen u sudskom postupku mora da ima časne namere, a pokojnik nije imao već je išao sa tim da liši života okrivljene.

Povodom objavljene presude oglasio se i advokat Aleksandra Nikolića, Dalibor Katančević.

- Presuda je očekivana jer se čak i u optužnici navodilo da su okrivljeni uzvratili vatru. Očekujem da će biti žalbe od strane tužilaštva, ali isto tako očekujem da će Apelacioni sud potvrditi ovu odluku, jer je to jedina moguća presuda u takvoj situaciji - kaže Katančević za medije.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading