Luka Žižić
Foto: Alo/Alo

 

Takođe, drugooptuženi Jovan Ugrenović osuđen je na godinu i šest meseci zatvora, dok je u pondeljeak na završnim rečima tužilac za njega tražio presudu od tri godine zatvora.

Urenović je okrivljen da je pomogao Milašinoviću da se sakrije nakon ubistva.

Kobnog dana Milašinović je upucao Žižića sa šest hitaca iz vatrenog oružja, od kojih su ga dva pogodila u glavu.

Prethodno je ušao u lokal obučen u radnički kombinezon, sa kačketom na glavi i tamnim rukavicama. Pitao je Žižićevog brata V. Ž. da li može da ode u toalet, što mu je on dozvolio. U toaletu se zadržao 30 do 60 sekundi koliko mu je trebalo da napuni pištolj, a onda je izašao iz kafića. Vratio se posle nepuna dva minuta, prišao stolu za kojim je sedeo Žižić i ispalio u njega 11 hitaca iz pištolja CZ99, koji je nosio bez dozvole. Žižić je zadobio povrede glave, vrata, grudnog koša i desne natkolenice. Izdahnuo je na rukama rođenog brata koji je u jednom trenutku potegao nož i hteo da izbode napadača, ali su ga prijatelji sprečili u tome.

Podsetimo, dok je telo ubijenog ležalo u kafiću forenzičari su detaljno pregledali svaki ćošak jer je na nekoliko mesta bilo tragova krvi.

OSUĐEN UBICA LUKE ŽIŽIĆA Tužilaštvo tražilo doživotnu, a sud presudio manju kaznu!

Foto: Alo.rs

 

Jedna žena koja se našla na mestu zločina je ispričala da je prvo pomislila da je neko razneo flašu. Prema njenim rečima, čula su se tri pucnja i odmah je počela galama, a bežali su čak i ljudi koji su bili u obližnjim lokalima. Jedan dečko je jurio napadača, kako je rekla, dok je drugi pomagao Žižiću i bio je sav krvav. 

Na snimku sa nadzorne kamere vidi se da je Milašinović ušao u lokal maskiran, pucao je na Žižića, a onda je počeo da beži. Dva mladića pokušala su da ga savladaju i više puta su ga oborili na pod. Ispričali su da su prvo pustili Milašinovića jer je Žižićev brat držao nož u ruci i nisu hteli da ga ubode.

OSUĐEN UBICA LUKE ŽIŽIĆA Tužilaštvo tražilo doživotnu, a sud presudio manju kaznu!

Foto: Alo.rs

 

Posle toga su ga ponovo uhvatili, što se vidi na snimku. Lukini prijatelji uspeli su da mu otmu pištolj kojim su ga više puta udarili po glavi. Međutim, Milašinović je uspeo da im se otme i pobegne. Oni su mu skinuli masku i kačket tako da mu se na snimku videlo lice. Policija je zumirala snimak na kom se vidi mladić visine oko 180 centimetara, od oko 30 godina, sa kratkom tamnom kosom i bradom.

Istraga je kasnije utvrdila da je detaljno isplanirao zločin, jer je u žbunju sakrio električni trotinet kojim se dovezao do kafića. Policija je na licu mesta pronašla okvir pištolja, jednu rukavicu i masku napadača. Sve je poslato na veštačenje, kako bi se izuli DNK tragovi. Na mestu zločina je tokom uviđaja pronađena i Milašinovićeva krv.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading