DŽABA MU SVE Vađenje na ludilo ne spasava monstruma iz Mladenovca
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Teški manipulator! Uroš Blažić (21) iz okoline Mladenovca, koji je počinio stravičan masakr u kojem je ubio devetoro mladih, a više njih ranio, na sve načine pokušava da izvuče što manju kaznu! Tvrdi da se zločina ne seća, da je žrtva, čudno se ponaša u zatvoru, međutim, stručnjaci kažu da ga to neće spasti od duge zatvorske kazne!

mladenvac

MUP

 

Srbija je bila šokirana početkom maja kada se najpre dogodio stravičan zločin u OŠ „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru, a zatim samo 24 sata kasnije masakr u okolini Mladenovca. Uroš Blažić je vatrenim oružjem sejao smrt po selima Malo Orašje i Dubona. Nasumično je ubijao mlade i meštane, ko god se našao ispred njega, a dan-danas ne pokazuje trunku kajanja.

Produžen mu pritvor do oktobra

Urošu Blažiću je pre nekoliko dana ponovo produžen pritvor za još tri meseca a najduže do 30. oktobra. Apelacioni sud u Beogradu, nakon održane sednice veća, 8. avgusta doneo je rešenje kojim je odbio kao neosnovanu žalbu branioca okrivljenog Uroša Blažića i potvrdio prvostepeno rešenje. Od momenta hapšenja Blažić se nalazi u pritvoru. 

 

- Uroš Blažić sada pokušava da se izvuče na ludilo i težak je manipulator! Najpre se potukao sa cimerom, zatim je naglo promenio ponašanje i miran je kao bubica. Često ima čudne zahteve, među kojima je i zahtev da se pusti na slobodu. Kod njega nema kajanja niti empatije, a često predstavlja sebe kao žrtvu. Govori da se zločina i ne seća, a neki pominju čak alkohol - navodi izvor blizak istrazi, i dodaje šta monstrum pokušava već neko vreme:

40 dana od masakra u Mladenovcu

Tanjug

 

- Želi da izvuče što manju kaznu i da se vadi na ludilo i smanjenu uračunljivost. U razgovorima sa psiholozima i psihijatrima iznosio je čudne tvrdnje, a ponaša se kao da je ukrao bombone u prodavnici, a ne ubio devetoro mladih. Zavio je u crno ceo kraj, a jedino o čemu razmišlja je kako da izvuče što manju kaznu i da izađe na slobodu - tvrdi naš sagovornik.

Međutim, prema rečima stručnjaka, njegove tvrdnje da se ne seća zločina i smanjena uračunljivost neće dovesti do ublažavanja njegove kazne.

Natalija Bobot

Foto: privatna arhiva

 

- Iz informacija kojima raspolažemo iz medija okrivljenom se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela teško ubistvo iz čl. 114 KZ za koje je zaprećena kazna zatvora u trajanju od najmanje deset godina ili doživotni zatvor. Shodno odredbi člana 57 KZ za ovo krivično delo nije moguće ublažiti kaznu. Navodi odbrane okrivljenog da se ne seća predmetnog događaja sami za sebe nisu od značaja, niti dovoljni da se eventualno utvrdi njegova bitno smanjena uračunljivost ili neuračunljivost. To je činjenica, koju će u sklopu svih ostalih relevantnih okolnosti ceniti komisija veštaka (više njih) prilikom davanja nalaza i mišljenja o uračunljivosti okrivljenog - navodi za Alo! poznata advokatica Natalija Bobot, i dodaje:

- Ukoliko bi se utvrdilo da je bio pod uticajem narkotika i time doveo sebe u stanje da nije mogao da shvati značaj svog dela, u obzir dolazi primena odredbe člana 24 KZ o skrivljenoj neuračunljivosti, čime bi se upravo njegova uračunljivost cenila prema vremenu pre dovođenja u takvo stanje, čime se sprečava eventualno aboliranje po ovom osnovu, a zbog toga što je sam sebe doveo u takvo stanje neuračunljivosti - kaže naša sagovornica.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading