KUĆA UBICE IZ MLADENOVCA JE IZGORELA ZBOG OSVETE? Sumnja se da je požar opomena za porodicu
Foto: Alo/Foto: Alo ilustracija

Sumnja se da je neko namerno zapalio, zbog osvete, jer je mlađi sin u porodici Uroš Blažić, u svom masovnom krvavom piru 4. maja uveče ubio devetoro, a ranio 12 mahom mladih ljudi u dva susedna sela Malom Orašju i Duboni.

Paljenje kuće Blažića može se tumačiti i kao poruka toj porodici da se iseli i ne vraća više u to selo. Kako smo saznali u Duboni Blažići imaju veliku kuću u centru sela u kojoj su za sada ostali samo njegov deda i majka. Neki kažu i da je majka otišla, a da samo povremeno dolazi. Otac mu je u pritvoru, zbog pronađenog oružja, a stariji brat sa porodicom u stanu u Beogradu. Sve njive i voćnjaci su im zarasli.

Kažu nam da su kuću, koja je spaljena, Uroševi roditelji sagradili, da bi se u nju preselili kad odu u penziju, a da su planirali da veliku kuću u centru ostave sinovima. Uz spaljeni objekat je bila sagrađena i hladnjača za voće, potpuno opremljena, kao i prostor za mehanizaciju. Dubonjani pričaju da su Blažići tu kuću, pored puta kuda prolazi autobus iz Mladenovca za Beograd, unutra baš bili sredili i povremeno bi spavali u njoj, a tu je često dolazio i Uroš sa društvom. Sada su ostali samo nagoreli zidovi, a poljoprivrednu mehanizaciju koja je tu bila, Urošev brat je još davno posle tog zločina odvezao. U kući je sve izgorelo osim blokova. Oko nje u izrasloj travuljini leže poneke sagorele grede.

Policija inače čuva kuću Blažića u Duboni, gde je sada deda, ali ovu nisu štitili. Da bi ovo mogao biti znak da za porodicu u tom selu više nema života, ukazuje i zahtev meštana da se oni isele. To traže pre svega porodice pobijenih.

Zorica Panić, majka policajca Milana (22) i Kristine (19), ubijenih u masakru, uputila je pre mesec dana apel državi da iseli Blažiće. Tada je rekla "Ako država ne odreaguje, moraćemo mi sami, jer ne mogu da živim sa zločincima i ubicama moje dece. "

Da je kuća namerno zapaljena ukazije i to što je planula u sred noći. Vatrogasci su je gasili, ali sve je izgorelo. Dubonjani, koje smo sretali u centru sela nisu želeli ništa da pričaju o ovom požaru. Kažu znaju samo da je izgorelo i da ne žale.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading