MLADIĆI PREŽIVELI RAFALE UROŠA BLAŽIĆA, PA SE SLUPALI Njihove porodice su u šoku
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

Nikola Mitrović (18) i Jovan Ranković (21) preživeli su rafale Uroša Blažića 4. maja na Ravnom gaju u selu, a sinoć su imali težak saobraćajni udes na lokalnom putu između susednih sela Drugovac - Budljević. Mitrović je u teškom stanju, u komi je u Urgentnom centru u Beogradu, a Ranković je u smederevskoj bolnici i polomio je istu kost na ruci u koju ga je pre tri meseca pogodio metak i danas je operisan.

Pored njih dvojice u automobilu je povređen i njihov prijatelj iz sela Marko Stevanović (20), student Više elektrotehničke u Požarevcu. On je srećom prema prvim pregledima samo dobro ugruvan, iako se u prvi mah mislilo da je polomio kuk.

Mladići su uveče sedeli u školskom dvorištu i družili se, a onda otišli do obližnjeg Drugovca. Tamo su bili neko vreme, krenuli su nazad kućama, kada je na izlazu iz Drugovca oko 22.30 časova automobil, koji je vozio Nikola Mitrović, udario u betonski banderu. Inače Mitrović i Stevanović su bliski rođaci.

Marko i Jovan su uspeli da izađu iz vozila, a Nikola je ostao unutra bez svesti. Markova majka Mihajla Stevanović priča za Novosti da ih je sin pozvao telefonom i rekao:"Sleteli smo sa puta, dođite brzo, nije mi dobro".

- Stigli smo pre Hitne pomoći. Kola su se bila uvila skroz oko bandere - kaže nam Mihajla. - Marko je bio izašao kroz prozor i Jovan je bio napolju, a Nikola je sedeo bez svesti i krkljao. Nismo smeli da ga diramo, jer nismo znali kakve povrede ima. Bilo je strašno. Kad je došla Hitna, suprug i drugi ljudi su gurnuli kola da se oslobode vrata i izvukli su ga. Nikola nije disao i odmah su ga stavili na aparate i onu kragnu mu fiksirali. sada je u Urgentnom centru, naprsla mu je karlica. U komi je, ali ne znamo da li ima povrede glave. Lekari su kazali da ne nema unutrašnje krvarenje. Molimo se sve vreme da bude dobro.

Kako je Hitna imala mesta za dvoje oni su do bolnice u Smederevu prevezli Nikolu i Jovana, a Marka su odvezli roditelji.

- Marku su odmah uradili skener glave i rengenske snimke i kažu da nema nikakvih preloma, ali da je ugruvan - priča nam Mihajla. - On leži, ne može da ustane i hoda. Kuk ga jako boli. Glava mu je isečena staklom. Nadamo se da će sve biti dobro. On i Jovan su u smederevskoj bolnici. Daće Bog da i Nikola bude dobro. Jaki su, mladi, snažni, nadamo se da će izgurati ove povrede i oporaviti se. Kad smo ih doveli, žena što čisti bolnicu je prepoznala Nikolu i Jovana, jer su tu lečeni posle 4. maja i kaže nam noge su joj se odsekle, kada ih je videla tako povređene. Tresla se od stresa.

Marko i Jovan su danas bili u šok sobi. Mihajla nam kaže da su uplašeni i potreseni zbog nesreće. Nikola je u maju završio srednju školu za mesara, dok Jovan radi u pekari u Smederevu.

- Druže se svako veče, sva ta omladina iz sela - kaže nam Markova mama. - Ovde nemaju kafić, pa odu do Drugovca, Budljevića... Nije im prvi put. Tamo imaju prijatelja, okupe se druže. Ne znam šta nas je ovo sve snašlo u Orašju. Jovan je u martu ove godine imao saobraćajni udes, ozbiljno je bio povređen i tek što je izvadio šipke iz nogu desio se Blažić i Ravni gaj. Srećom je preživeo i sad ovo. Valjda više neće imati tih nesreća.

Najbliži teško povređenog Nikole Mitrovića su u velikom stresu i nisu imali snage da bilo šta kažu. Iz njegove kuće izašla je samo jedna žena i rekla nam da ne žele da pričaju. Kako smo mogli čuti u selu otac mu je celu noć i juče dan bio u Beogradu u bolnici.

I Jovana Rankovića je otac celu noć bio u bolnici. Njega je kako kaže Jovanova baka Milena, pozvao Marko Stevanović i rekao za udes, pa je odmah otišao u bolnicu.

- Sedeli su u školskom i nešto im je došlo, pa su otišli u Drugovac. Tamo se skupe i druže. Jocu je u maju pet metaka pogodilo u stomak, u rebra, u ruku. U ruci još nosi šipku, a sad mu je pukla kost iznda nje. Sin kaže da mu se šipka iskrivila. A Nikola je bio izašao iz bolnice posle ranjavanja, lepo se oporavio i sad se ovo desilo. Kao da ih nešto tera. Kažu ovde da se Nikola, pre nego što je izašao iz kuće na školsko, pozdravio i izljubio sa majkom, ocem i babom. Baba kaže nikada me nije ljubio kad polazi.

U selu kažu da je Nikola skoro dobio vozačku dozvolu. Put iz Drugovca na tom mestu gde su sleteli je malo uži, krivina je, a on nije imao baš iskustva.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading