Dejan Vučković
Foto: Alo/Alo

Njegovo gazdinstvo prostire se na 10 hektara zemlje na kome se seje krompir i kupus. O svemu tome brinu vredne ruke šestočlane porodice Vučković.

- Poljoprivredom se bavimo preko 20 godina. U tom periodu u unapredili smo tehnologiju proizvodnje rasada kupusa, proširili smo skladište kapacitete (hladnjače za lager proizvoda), kupili smo nove mašine (traktore) i koristimo najnovije sisteme za navodnjavanje i struju za navodnjavanje što je ekološki prihvatljivo - kaže domaćin.

U narednom periodu kako kaže planira da unapredi domaćinstvo, postavljenjem solarnih panela, ali i da počnu sa preradom povrća u zimnicu.

*Gazdinstvo: Gazdinstvo je u vlasništvu Dejana Vučkovića

*Mesto: Zablaće kod Čačka

*Naziv farme: Poljoprivredno gazdinstvo Vučković

*Delatnost: Povrtarstvo

*Dalja prerada: Ne

*Mreže: @povrce_vuckovic

Dejan je takođe među kandidatima u izboru za "Najdomaćina 2023"

U toku je izbor za najboljeg poljoprivrednika Srbije u pet kategorija. Ukupni nagradni fond iznosi 7.000.000 dinara, dok je glavna nagrada za Najdomaćina Srbije 2.000.000 dinara! Kategorije su stočarstvo, ratarstvo, voćarstvo, povrtarstvo i organska proizvodnja, a prijave se vrše klikom na link.

Projekat se organizuje uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Privredne komore Srbije, a Blic će kao medijski partner okupiti najirelevantnije stručnjake i zvaničnike agro sektora i spojiti ih sa najboljih srpskim poljoprivrednicima.

Svakog dana, predstavljaćemo kandidate na osnovu njihovih prijava za učešće. Imaćete tako priliku da ih upoznate kroz njihovu "ličnu kartu"Podsetimo, pored vaših prijava žiri će koristiti i jasno definisane kriterijume da izdvoji 100 najboljih poljoprivrednih gazdinstava u Srbiji, od kojih će nakon toga izdvojiti 11 najboljih.

BONUS VIDEO

@alo_portal Koliko košta odevna kombinacija Milene Popović?! Celu emisiju “U ringu” sa Milenom Popović možete pogledati na našem YT kanalu ▶️ #alo #alonovine #fypシ #alodnevnenovine #milenapopovic #fypシ゚viral #foryou ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading