Najdomaćin
Foto: Alo/Privatna arhiva

Sajam je otvorila ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković:

"Želim da se zahvalim na pozivu kompletnoj upravi grada Šapca, pre svega gradonačelniku i svima vama koji ste mi omogućili da danas budem ovde na sajmu, da otvorim ovu manifestaciju 14. put i da se upišem kao neko ko je učestvovao na manifestaciji, koja inače u kalendarskoj poljoprivrednoj godini zauzima izuzetno visoko mesto i svaka čast organizatorima i gradu Šapcu na postignutom rezultatu", navela je ona.

Najdomaćin

Privatna arhiva

 

 

Prema njenim rečima, sajam kao manifestacija je vrlo cenjena, vrlo posećena, a ove godine ima i veliki broj izlagač.

"Koliko je državi poljoprivredna proizvodnja bitna, odnosno primarni poljoprivredni proizvođač, jasno pokazuju brojke. Budžet koji je uvećan tri puta, svaka subvencija je uvećana minimum 40 odsto. Prioritet u samoj poljoprivredi jeste uvećanje stočnog fonda i obnova stočarstva, a kako se to radi, pokazuje i grad Šabac - svake godine imate mnogo veći broj mladih poljoprivrednika koji prepoznaju šta su prioriteti države, prepoznaju sigurnost i to gde smo mi danas kada pričamo o hrani, odnosno gde je država u odnosu na poljoprivrednog proizvođača. Drago mi je zbog toga jer ove 2024. godine taj broj vam već prešao 400 gazdinstava i svaka čast na tome. Imate 400 gazdinstava gde su nosioci ispod 30 godina starosti", podelila je ona podatke.

Najdomaćin

Privatna arhiva

 

 

"Najdomaćin" jedan od izlagača

"Najdomaćin" je jedan od izlagača na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Šapcu. Zvanične prijave za ovogodišnji izbor "Najdomaćina" zvanično su otvorene od 1. marta.

Podsetimo, od početka marta "Najdomaćin" je imao svoj karavan i na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Bogaticu, a prethodne nedelje karavan "Najdomaćina" posetio je Obrenovac.

Najdomaćin

Privatna arhiva

 

 

Tokom prethodne godine na konkursu za "Najdomaćina" birao se najbolji poljoprivrednik iz pet kategorija: stočarstvo, ratarstvo, voćarstvo, povrtarstvo i organska proizvodnja. Na izbor je prijavilo više od 400 gazdinstava. Učesnici su dobili čak 11 nagrada, a pored glavne nagrade u iznosu od 2.000.000 dinara, podeljeno je i 10 nagrada za pobednike po kategorijama, svaka u iznosu od 500.000 dinara.

Izbor su podržali Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Privredna komora Srbije ali i brojne kompanije iz privatnog sektora.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading