Zlatar
Foto: Alo/Foto: RINA

Apartmani se mogu iznajmiti u Novoj Varoši, gradu u podnožju Zlatara, ali i mnogi turisti iznajmljuju smeštaj i u Priboju, koji je na oko 35 kilometara odatle. Ovaj deo Srbije ima bogatu turističku ponudu, ali je jako cenjen i poznat Zavod za prevenciju, lečenje i rehabilitaciju kardiovaskularnih bolesti i arterijskog krvnog pritiska. Dakle, Zlatar pruža mogućnosti zdravstvenog isceljenja, ali i duhovnog jer su u blizini čuveni manastiri poput Mileševe i Dubnice.

VAZDUH KOJI LEČI I SPAVANJE ZA 12 EVRA: Evo zašto ova srpska planina mora da vam bude na mapi

Foto RINA

 

Cena smeštaja na Zlataru

Na samom Zlataru mnogi izdaju sobe i apartmane, pa smo na jednom oglašivačkom sajtu pronašli jako povoljne cene smeštaja - od 1.500 do 4.000 dinara, a prosek je oko 2.900 dinara.

Cenu od 1.500 dinara ponudila je jedna vila sa dugogodišnjim iskustvom u ovom biznisu. Smeštaj je dosta komforan, kažu, i ima sve što je potrebno za udoban boravak. Ima i veliko dvorište, što može biti pogodno za porodice sa decom ili veće društvo koje želi ovde da pravi tematske proslave. Za 1.770 dinara se može iznajmiti soba na 50 metara od centra Zlatara.

Za ljubitelje skijanja, blizina ski-staze tokom zime je jako važna. Zato jedan vlasnik odmarališta uz stazu to naglašava i izdaje apartmane uz "Briježđe" po ceni od 4.000 dinara za noć. Apartmani su veličine 55 i 35m2 i sastoje se od dnevnog boravka, spavaće sobe, kuhinje i trpezarije i kupatila.

Zlatar

Foto: RINA

 

Pažnju nam je privukla i ponuda za noćenje sa doručkom u obližnjem etno-restoranu po ceni od 3.122 dinara, dok je pun pansion 4.800. Vlasnici su naglasili i opciju organizovanja seminara, druženja kolega sa posla ili popularno "team building", boravak grupa ili ekskurzija.

Vikendice se mogu rentirati po ceni od 60 do 100 evra. Na internet-oglasima smo videli da mnogi vlasnici nekretnina ovde na Zlataru nude svojim gostima uslugu organizovanja izleta, krstarenja obližnjim jezerima, obilazak vidikovaca, kao i posetu crkvama i manastirima.

Apartmani u Novoj Varoši

Manji apartman za dvoje u Novoj Varoši se može pronaći za 18 evra. U ponudi je istaknuto da je apartman za dvoje i da je to cena za jednu noć. Smeštaj ima sav potreban nameštaj, kao i balkon sa pogledom na celokupan krajolik. Sobu u privatnom kompleksu se izdaje za 14 evra, ali kupatilo je zajedničko.

Ko želi i hidromasažnu kadu u apartmanu, valjalo bi da izdvoji 21,60 evro, kako je označio jedan vlasnik. Ovaj apartman je kompletno opremljen novijim uređajima, a ima i bankomat u sklopu objekta. 23 evra

Brvanre su poslednjih godina postale vrlo popularne kao vid smeštaja na srpskim planinama. Tako se u okolini Nove Varoši ove nekretnine mogu iznajmiti za 40-50 evra, negde i za manji novac. Primera radi, jedan vlasnik u ponudi ima ovakav smeštaj sa besplatnim WiFi internetom, pogledom na planinu i terasom, a noćenje tu košta 36 evra.

Brvnaru u idiličnom okruženju sa dve spavaće sobe sa pogledom na jezero možete iznajmiti za 50 evra i na taj način doživeti autentičan planinski odmor. Modernije konstrukcije ovakvih kuća koštaju od od oko 80 evra pa naviše.

VAZDUH KOJI LEČI I SPAVANJE ZA 12 EVRA: Evo zašto ova srpska planina mora da vam bude na mapi

Foto: RINA

 

 

Atrakcije Zlatara

Skijaška sezona je na Zlataru izuzetno posećena svake godine jer su staze pogodne i za takmičare i za rekreativce.

I letnja sezona nudi pregršt aktivnosti. Pored šetnji brojim stazama zdravlja u ovoj "vazdušnoj banji", preporuka je krstarenje jezerom Uvac, Tavaničkim ili Zlatarskim jezerom, vožnja kajaka ili kupanje, kao i poseta adrenalinskom parku i vožnja bicikla. Vidikovci su priča za sebe. Pejzaže koji pucaju sa "Ravnog krša", "Molitve", "Savine stolice" i "Hodžine stene" mnogi pamte ceo život.

Tokom leta turisti uživaju i u mirisu čuvenih zlatarskih šuma u kojima ima četinara, smrče, hrasta, breze, javora, bukve i graba. Doživljaj upotpunjuju zlatarski sir i komplet lepinja, bez kojih je poseta ovom delu Srbije nezamisliva, piše blic.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading