žičara
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

Mlada devojka (16) hospitalizovana je nakon što je pala sa više od 25 metara od žičare na najvišem skijalištu u Kaliforniji - uprkos tome što je "sletela" u zaštitnu mrežu. Šokantan video prikazuje tinejdžerku kako se divlje zamahuje, a zatim pada u letovalištu Mamut Mountain.

Skijaši su se pridružili osoblju odmarališta u držanju „konopa za spasavanje“ u pokušaju da ublaži pad devojčice. Odmaralište je saopštilo da tinejdžerka nije sedela kako treba na žičari i počela da "klizi" sa stolice, ali je incident izazvao negodovanje među skijašima koji su optužili operatere žičara za nemarnost. 

„Moj otac i prijatelj su videli devojčicu kako klizi i odmah su počeli da viču da zaustavi žičaru, ali operateru je trebalo skoro minut i tada je već bila na visini prosečne trospratnice. Operater lifta je potpuno kriv“, rekao je rođak dvojice muškaraca koji su bili na žičari, objavljeno je na Instagramu. Odmaralište na obroncima Sijera Nevade u Kaliforniji prepuno je gostiju posle velike količine snega koji je pao u januaru. 

"Iz nepoznatih razloga gošća nije dobro sedela i počela je da klizi sa stolice. Uhvatila su je druga lica na žičari i držala je sve dok operateri nisu zaustavili lift. Odmah je reagovalo pet zaposlenih i osam gostiju koji su postavili mrežu ispod. devojka. Kada je iskliznula iz ruke ljudima koji su je držali, pala je u mrežu, koja je omekšala, ali nije zaustavila pad. Gošća je prevezena u bolnicu Mamot na preglede", navodi se u saopštenju odmarališta, piše Blic.

Međutim, skijaš koji je snimio ceo incident i stajao iza nesrećne devojke na žičari, za sve je okrivio odmaralište i tvrdi da „spasioci” devojku uopšte nisu uhvatili.

"Totalno su propustili da uhvate devojku u mrežu nakon što su je uverili da je 'sve u redu'. Čuo sam da kažu da to nikada ranije nisu radili i da nisu dovoljno iskusni za ovakvu situaciju", napisao je "lunar_rock_makk" na Instagramu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading