internet u selu
Foto: Privatna arhiva/Marina Jančević

Osim vikendica i jeftinih kuća na selu, kupuju se i placevi ali i čitave oranice ili zasadi voća. Sve više ljudi se okreće poljoprivredi, o čemu svedoči i posećenost oglasima na ovu temu.

Sve više je u to ime i raznih grupa na društvenim mrežama u kojima se oglašavaju objekti za prodaju ili adaptaciju, a ima i napuštenih.

Međutim, budite oprezni jer i to može biti platforma za prevaru. Izvesni Milinko podelio je svoje iskustvo u jednoj takvoj grupi na Fejsbuku.

"Što se tiče napuštenih imanja ima svakakvih ljudi. Ja sam imao loše iskustvo. Dao mi čovek na godinu dana kućicu i voćnjak od stotinak voćki. Dogovorili se da ga isplatim u rakiji. I dao sam mu duplo više nego je tražio. Sve bilo zapušteno. Sve raskrčio lepo, orezao voćke, okrečio voćke, nađubrio, redovno kosio. Napravio jedan deo bašticu i posadio povrća... I kada sam mu potpuno sredio imanje da se nije moglo prepoznati odjednom počeše da dolaze kupci", piše svoju ispovest Milinko.

Pitao je zatim vlasnika za koliko prodajte to imanje, da bi dobio odgovor o ceni od 12.500 evra (njemu bi dao za 12.000).

Milinko je odustao od kupovine i daljih pregovora, smatrao je da plac ne vredi više od 8.500 evra, odnosno, da toliko ima da plati.

Uspeo je potom da obere tek pola voća kada mu je vlasnik tražio nazad ključeve uz obaveštenje da je imanje prodao.

"Umesto dogovorenih godinu, prošlo tek šest meseci. Nisam nažalost nikakav ugovor potpisivao, bilo je na reč, i tako sam prošao. Otišao sam kasnije na to imanje, čovek mi se poverio da ga kupio za 8.500 evra", jada se Milinko i savetuje druge da paze s kim i kako pregovara.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading