Prevara
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Muškarci stariosti od 25, 28. i 35 godina su od marta do kraja septembra prošle godine u Rijeci bušili gume na automobilima veće vrednosti, a time 46 hrvatskih i stranih državljana oštetili za najmanje 11.800 evra, piše Poslovni dnevnik.

Kako su varali ljude?

Dvojica starijih muškaraca su pritom podsticali mlađeg da buši gume i plaćali mu za to. Oni su se kao vulkanizeri dosetili da kruže po lokacijama na kojima su bušene gume specijalizovanim i opremljenim vozilom za vulkanizerske usluge.

Vlasnicima automobila nudili su brzu popravku i uslugu naplaćivali u većem iznosu od uobičajene za takve popravke. Policija je utvrdila da su tako stekli oko 2600 evra.

Pretraženi su njihovi domovi, drugi prostori i vozila kojima se koriste 35-godišnjak i 28-godišnjak na širem području Rijeke te je pronađeno više predmeta kojim se dovode u vezu s ovim delima. Po završetku kriminalističkog istraživanja sva trojica su kazneno prijavljena za oštećenja tuđe stvari, a dvojica starijih su kazneno prijavljeni i za podsticanje, pa su odvedeni u pritvor.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading