NE POSKUPLJUJU USLUGE BAŠ U SVIM SRPSKIM BANKAMA? Odluka će pasti od 1. septembra
Foto: Shutterstock

To će učiniti na osnovu procene stanja na tržištu i sopstvenih troškova poslovanja, a uz saglasnost regulatora i obavezu pravovremenog informisanja klijenata.

Iz Udruženja navode da će se poslovne banke i ubuduće u kreiranju svoje cenovne politike voditi preporukama i propisima Narodne banke Srbije (NBS), prenosi Blic.

Mere uvedene zbog očuvanja stabilnosti tržišta i standarda građana

Podsećaju da su povoljniji uslovi za korišćenje platnih proizvoda i usluga poslovnih banaka, uvedeni prošle godine na inicijativu NBS, u okviru mera za podršku očuvanju stabilnosti tržišta i standarda građana.

Nakon 1. septembra, navode iz UBS, banke će moći da nastave sa obračunavanjem naknada po redovnim tarifnicima koji su bili u primeni pre uvođenja privremenih mera.

Dodaju da su odgovornom primenom posebnih uslova tokom perioda od godinu dana, poslovne banke doprinele ispunjenju ciljeva inicijative odnosno održanju standarda građana i očuvanju stabilnosti finansijskog sistema.

Navode i da su banke do sada već podržavale slične inicijative, poput moratorijuma na kreditne proizvode tokom pandemije 2020. i 2021. godine.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading