MINISTARSTVO PRIVREDE RASPISALO JAVNI POZIV Otvoren je do 25.jula, evo ko sve može može da učestvuje (FOTO)
Alo

Kroz ovaj Program, Ministarstvo privrede dodeljuje bespovratna sredstva mikro, malim preduzećima, preduzetnicima i zadrugama za nabavku proizvodne opreme/građevinske mehanizacije/mašina i opreme za unapređenje energetske efikasnosti i ekoloških aspekata proizvodnje. Privredni subjekti mogu ostvariti pravo na dodelu bespovratnih sredstava u iznosu do 25% od neto vrednosti nabavke proizvodne opreme. Minimalna sopstvena sredstva firme koja podnosi zahtev iznose 5% od ukupne neto vrednosti opreme koja se nabavlja, dok će ostatak biti obezbeđen iz kredita poslovne banke ili finansijskog lizinga lizing kompanije.

Pravo na učešće u programu imaće maksimalno 8 banaka i maksimalno 3 lizing kompanije koje budu ponudile  najpovoljnije uslove finansiranja.

Siniša Mali

Printscreen

 

 

Ukupna sredstva za realizaciju ovog programa, koja su obezbeđena iz budžeta Republike Srbije zajedno sa sredstvima obezbeđenim iz  pretpristupnih fondova EU – IPA 19, iznose oko 1.400.000.000,00 dinara.

Javni poziv je otvoren do 25. jula 2023. godine.

Nakon izbora poslovnih banaka i lizing kompanija, Ministarstvo privrede će raspisati javni poziv mikro, malim preduzećima i preduzetnicima, kao i zadrugama, za dodelu bespovratne pomoći.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading