Lekar, doktor, pregled, bolest, bolnica
Shutterstock, ilustracija
Lekar, doktor, pregled, bolest, bolnica

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Naime, ona je alergična na penicilin, a partner je pre seksa uzeo antibiotik. Sastojci iz leka su završili u njegovom semenu pa na kraju u njenom telu.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Nakon seksa je pala u anafilaktički šok, nije mogla da diše, povraćala je... Hitno su je prevezli u bolnicu. Tamo su joj dali dozu adrenalina i steroida kako bi disanje vratili u normalu.

Kada je malo došla sebi uveravala je lekare u Opštoj bolnici Universitari d'Alacant da pre vođenja ljubavi nije pila penicilin, iako su oni sumnjali da je. Ali, kasnije su shvatili da je njen partner pio lek za lečenje upale uva - bio je na amoksicilin-klavulanskoj kiselini, jednom obliku penicilina.

seks, oralni seks

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Njen slučaj objavili su u British Medical Journal Case Reports i kažu da je to prvi zabeležen slučaj tog tipa. Upozorili su ljude koji znaju da su alergični na penicilin, da koriste kondome tokom seksa kada jedan od partnera uzima jek tog tipa.

- Kao kliničarima nam je važno znati da se ovakve stvari događaju kako bi informisali ljude i sprečili potencijalno ozbiljne reakcije kod senzibilnih pacijenata. Takođr, preporučujemo korištenje kondoma tokom lečenja lekovima koji mogu izazvati reakcije preosetljivosti kod partnera - rekla je glavna autorika izveštaja Susana Almenara.

- Prema našim saznanjima, ovo je prvi prijavljen slučaj sumnje na amoksicilin-induciranu anafilaksiju kod žene nakon polnog kontakta s muškarcem koji je uzimao lek. Pretpostavljamo da se lek oralno preneo putem njegovog semena - dodala je.

Napomenula je da je bilo slučajeva kada je do alergijske reakcije kod partnera došlo nakon ljubljenja, ali još nikada nisu čuli da se to dogodi nakon oralnog seksa.

Muškarac je lek popio otprilike četiri sata pre seksa. Žena se od alergijske reakcije potpuno oporavila nakon nedelju dana, prenosi "The Sun".