Pinceta, dlčake, urasle dlake, čupanje dlaka, nega
Shutterstock, ilustracija
Pinceta, dlčake, urasle dlake, čupanje dlaka, nega

Shutterstock, ilustracija

Pinceta, dlčake, urasle dlake, čupanje dlaka, nega, Foto: Shutterstock, ilustracija

Da li i vi želite lepo i zategnuto lice, ali bez estetskih operacija i zatezanja botoksom?

U svetu postaje sve popularniji tretman sa limfnom drenažom koji poboljšava cirkulaciju, utiče na smanjenje bora na licu i vraća tonus mišićima.

Ovaj tretman zapravo vraća konture licu, odnosno ” podiže lice”.

U svetu ova tehnika se naziva neinvazivni lifting odnosno trening lica koji zateže svih 40 mišića na licu.

nega, lice, pivo, devojka, maska

shutterstock.com

nega, lice, pivo, devojka, maska, Foto: shutterstock.com

Namenjen je svima – mlađim ženama pomaže kod očuvanja tonusa, dok starijim pomaže kod zatezivanja kože i smanjenja bora na licu.

Ovaj tretman je personalizovan, odnosno izvodi se na osnovu stanja kože, dnevne rutine i nege. Radi se na celom licu, ali se može fokusirati i na određen problem, kao što su nazolabijalne bore, veliki podbradak, kesice ispod očiju, bore smejalice…Traje sat vremena i sastoji se od 4 koraka.

Prvi korak – ručna masaža

Tretman počinje ručnom masažom lica snažnim pokretima kako bi se podstakla cirkulacija krvi i ubrzao protok limfe, što omogućava i otvaranje pora, zbog čega će hranljivi sastojci lakše doći do kože. Na ovaj način koži se vraćaju čvrstina, elastičnost i sjaj.

Drugi korak – masažeri za lice

Posle ručne masaže koriste se masažeri i valjci za lice – sve popularniji je valjak od žada. Ova masaže se izvodi laganim pokretima, bez pritiskanja. Efekti masaže pojačavaju se korišćenjem ulja za masažu na bazi prirodnih sastojaka. To može biti ulje od argana, ulje od koštica grožđa, divlja ruža…

Treći korak – aparat za zatezanje mišića

Do ovog koraka koža je već dobro pripremljena i hidrirana. Sada se koristi aparat koji blagim električnim talasima stimuliše mišiće, konturiše jagodice i daje elastičnost koži.

Aparat se koristi uz aplikaciju prirodnih hidrantnih seruma sa hijaluronom i kolagenom koji u oporavljaju kožu.

Četvrti korak – hlađenje

Poslednji korak je hleđenje lica, što je bitno da bi koža ispustila sve toksine, ali i zbog samog hlađenja mišića. Ovo je korak koji je vrlo prijatan, a rezultati se vide odmah posle prvog tretmana.