Lejdi Dajana
Profimedia
Lejdi Dajana

Profimedia

Lejdi Dajana, Foto: Profimedia

 

Princeza Dajana bila je omiljena u narodu, ali ne i u kraljevskoj porodici. Dajana Spenser odrasla je sa ocem koji je bio konjušar kraljice Elizabete II i sa dve sestre i bratom. Majka je napustila oca nakon preljube kada je Di imala samo 7 godina.

Sa 16 godina napušta školu, ali uspeva da pribavi diplomu vaspitačice. Njen život nije bio tako kraljevski i veličanstven jer je radila razne poslove, bila je bejbisiterka, medicinska sestra, domaćica...

Međutim, njen život se drastično menja kada je sestra upoznaje sa princom Čarlsom. Preko noći sve postaje idila, počev od vereničkog prsena kojim je princ Vilijam verio Kejt Midlton, pa sve do raskošnog obreda venčanja o keme i dalje svet priča.

Princeza Dajana i princ Čarls

Profimedia

Princeza Dajana i princ Čarls, Foto: Profimedia

 

No, kako je počelo, tako preko noći sve prerasta u noćnu moru zvanu Kamila Parker.

Kamila Parker

Epa/Arthur_Edwards

Kamila Parker, Foto: Epa/Arthur_Edwards

 

Dajana ubrzo saznaje da je princ održavao vezu koja je rajala i pre njihovog braka. Međutim, kako kraljevski običaji nalažu i kako afere nisu poželjne, oni uprkos svemu ostaju u braku u kojem dobijaju dva sina, ali nakon toga više ne dele postelju.

Prinčevi Vilijam i Hari

Tanjug/AP

Prinčevi Vilijam i Hari, Foto: Tanjug/AP

 

Kako princeza shvata da živi u zlatnom kavezu i kako depresija uzima maha, Dajana odlučuje da vodi sopstveni život upuštajući se u romanse sa ljubavnicima među kojima su Brajan Adams, džejms Gilbej, Džon F. Kenedi, a za Džejms Hjuta se sumnjalo da je otac princa Harija.

Bilo kako bilo, Dajana je bila jako nesrećna i svojim prezirom prema kraljavskoj porodici koja za nju nije imala empatije, rešila je da iznosi njihove tajne javno.

Nedugo zatim, upoznaje svoju pravu ljubav, Dodija al Fajeda, ali kraj njenoj sreći vrlo brzo dolazi. U saobraćajnoj nesreći oni gube živote, a o uzrocima nesreće još uvek se nagađa.