Koja nijansa vam najbolje pristaje i kako da postignete maksimalan efekat

Blic.rs/Alo.rs/D.C. | Ženske priče 2021-04-07 16:04:27 2021-04-07 16:04:27

Čak i jači tonovi senki na našem licu mogu izgledati sasvim prirodno

Shutterstock

Senka zlatne boje sve više postaje bitan deo trenda kad je šminkanje u pitanju. Daje glamurozan izgled, osvežava ten i uglavnom se nosi kada su u pitanju večernji izlasci ili posebne prilike. Predlažemo vam nekoliko saveta kako da izabarete nijansu koja će vama najbolje odgovarati.

Ono što je dobro kad je zlatna senka u pitanju, jeste to da ona jednako pristaje i devojakama tamnije, a i onima koje imaju svetliju put.

S obzirom da je vreme pandemije kada gotovo svi nosimo maske, zlatna senka je jedan dobar predlog kako možete dodatno istaći svoje oči s obzirom da su one u prvom planu.

Kako izabrati nijansu?

Postoje različite nijanse zlatne senke, a prvi i osnovni savet je da nijansu birate na osnovu vašeg tena i boje očiju.

Svetlija put zahteva nežniju i svetliju nijansu zlatne senke, dok devojke tamnije puti slobodno mogu da koriste tonove starog zlata.

Na koji način se nanosi senka?

Zlatna senka je dobar izbor kada želite da vaše lice izgleda sveže i odmorno. Da biste postigli maksimalan efekat, na pokretni deo kapka nanesite senku, a na donju vodenu liniju stavite belu olovku koja će vašem licu dati dodatnu svežinu.

Bez preterivanja i dodatne šminke, izgledaćete sasvim prirodno.

Kada joj je efekat najbolji?

Ako idete u večernji izlazak ili se spremate za neku posebnu priliku, preporuka je svakako da koristite zlatnu senku koja će imati jači pigment, ali možete i onu koja ima šljokice.

Međutim, tokom dana, ona i nije baš najsjajniji izbor jer može delovati suviše napadno na vašim očima. Samo mali sloj svetle nijanse zlatne senke nanešene na pokretnom kapku daće boju vašem licu i očima za svakodnevne aktivnosti u toku dana.

Expand player
Pogledajte više