Botoks bore peglanje bora
Profimedia
Botoks bore peglanje bora

Profimedia

Foto: Profimedia

Hijaluronska kiselina, odnosno hijaluron je sastavni deo ljudskog organizma. Ova kiselina predstavlja polimerni molekul šećera koji ima sposobnost da vezuje velike količine vode.

Starenjem se usporava proizvodnja hijaluronske kiseline i znaci starenja postaju sve vidljiviji. Da bi nadoknadili tu vodu koju koža gubi potrebno je koristiti preparate i zato je hijaluronska kiselina jedan od najpopularnijih anti – age tretmana.

Hijaluronska kiselina se bori protiv slobodnih radikala i na taj način čuva mladalački i zategnuti izgled kože. Ona predstavlja potporu kolagenim i ostalim vezivnim vlaknima naših tkiva. Takodje, služi kako bi se što efikasnije vezala voda za stanice i time dodatno hidrirala i podmladjivala koža.

Tretmani koji su najpopularniji su tretmani bora kožnim filerima, a najtraženiji filer je u svakom slučaju hijaluronska kiselina.

bore

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Fileri hijaluronske kiseline dolaze u obliku gela pa se injekcijom ubrizgavaju kroz kožu. Njima se doslovno popunjavaju bore i sitne linije na licu. Prilagodjen je hidrataciji cele površine lica, vrata i nadlaktice šaka. Efekat je vidljiv odmah.

Tretmani hijaluronskom kiselinom je odličan za one koji žele da uklone duboke bore sa lica i to bez „odlaska pod nož“, za one koji žele da povećaju volumen usana, jagodica i obraza i daju odlične rezultate kod podmladjivanja kože ruku, vrata i dekoltea.

Ovi tretmani su bezbedni, a traju oko 15 minuta, nakon čega se pacijent odmah vraća svojim svakodnevnim obavezama. Moguća je pojava blagog crvenila koje nestaje nakon par sati.

NEŽELJENE REAKCIJE

Variraju i svode se na kratkotrajnu preosetljivost, pojavu modrica, blagu otečenost i minimalna oštećenja tkiva ubodom igle.

Svakodnevna nega lica kozmetičkim preparatima koji sadrže hijaluronsku kiselinu deluju na način da se koža puni iznutra prema spolja i tako se na isti način postiže vidljivo ublažavanje bora. Kreme i serumi sa hijaluronskom kiselinom reaktiviraju vlastitu proizvodnju hijaluronske kiseline u koži i popunjavaju bore iznutra, čineći ih glatkim.

bore

Profimedia.rs

Foto: Profimedia.rs