LIJAM NILSON
printscreen/youtube
LIJAM NILSON

printscreen/youtube

Foto: printscreen/youtube

Godine su prolazile, njihove karijere, bogatstvo i slava su rasli, svi su ih gledali sa zavišću, a oni su beskrajno voleli jedno drugo. Sve do njenog kraja.

Lijam Nison i Nataša Ričardson važili su za jedan od najsrećnijih parova u svetu slavnih. Čuveni glumaci godinama su bili nerazdvojni, a svoju ljubav i strast nisu uspevali da sakriju ni na crvenom tepihu i u svakoj prilici su jedno srugo gledali očarano. Ipak, njemu su danas ostale samo uspomene na tu ljubav.

Iako nekada davno Lijam Nison nije bio superzvezda kakva je danas, on je važio za velikog šarmera i zavodnika. Na listi poznatih lepotica koje su pale na njegove čari nalaze se imena poput Bruk Šilds, Džulije Roberts i Barbre Strajsend. Zato ne čudi što se Nataša Ričardson setila baš njega kad je pripremala mjuzikl "Ana Kristi". Producenti su uvažili njen predlog, pozvali ga i ostalo je istorija.

Oboje su za uloge u ovoj predstavi osvojili brojne nagrade i nominaciju za prestižno priznanje Toni, ali još je važnije što su pronašli ljubavi svog života. Godinama se pričalo o nestvarnoj hemiji koja je između njih vladala, a glumica se mesec dana nakon što su završili sa izvođenjem mjuzikla razvela od supruga. Bilo je jasno da je razlog Lijam.

glumac

printscreen/youtube

Foto: printscreen/youtube

"Nije mi bilo lako kada sam ga upoznala. Radila sam s njim. Sve se tako brzo dogodilo, to je postala tračarska tema. Bio je loš tajming, ali šta da kažem? Očigledno je bilo da sam se jako zaljubila u njega", ispričala je Nataša jednom prilikom.

Ona je isticala da nije ljubomorna i da joj ne smeta Nisonov status ženskaroša.

"Drago mi je što se žene zaljubljuju u njega, jer tačno znam zašto", bila je iskrena.
Kada je, ubrzo, potom, glumac otputovao u Poljsku zbog snimanja filma "Šindlerova lista", shvatio je koliko je njegova ljubav prema Ričardsonovoj jaka i koliko mu nedostaje, zbog čega su se, odmah po završetku snimanja, skrasili zajedno u Njujorku, a potom i venčali 1994. godine.

LIJAM NILSON

printscreen/youtube

Foto: printscreen/youtube

Zanimljivo je da su njih dvoje ponovo sarađivali, ali ovog puta na filmu. U godini u kojoj su se venčali, igrali su u ostvarenju "Nel", sa Džudi Foster.

Dobili su dvoje dece — jednog sina 1995, a drugog već sledeće.
Živeli su život kao iz mašte, sve dok 2009. Nataša nije doživela nesreću na skijanju.

"Razgovarali smo telefonom i rekla mi je: "Dragi, malo sam pala na snegu". Tako je ona to opisala", ispričao je godinama kasnije glumac.
Ričardsonova je, naime, pala na skijaškoj stazi bez zaštitne kacige, i to u trenutku dok je Lijam snimao film u Torontu. Odmah je pohitao da bude uz suprugu iako je isprva rečeno da se lakše povredila. Ipak, ekoliko dana kasnije pala je u komu zbog izliva krvi u mozak, a u životu su je održavali aparati.

GLUMAC

printscreen/trejler

Foto: printscreen/trejler

"Stajao sam kraj njenog kreveta i rekao joj, iako me nije čula, da je volim. Rekao sam joj: "Draga, iz ovoga se više ne vraćaš, jako si udarila glavom. Otišla si. Vraćamo te u Njujork gde ćemo skupiti prijatelje i porodicu",  ispričao je kasnije Nison, koji je morao da da odobrenje da se aparati isključe.

Par je, naime, dugo imao dogovor da će tako postupiti ako se ijedno od njih dvoje nađe u ovakvoj situaciji.

"To sam i uradio. Nataša je donirala tri svoja organa, pa trenutno održava troje ljudi u životu. Dala je srce, bubrege i jetru", izjavio je Lijam pet godina posle Natašine smrti.
Kako je priznao, bilo mu je veoma teško da se izbori s ovim gubitkom. Stalno je očekivao da će videti i čuti.
"U nekim trenucima, u našem njujorškom stanu, kada čujem otvaranje vrata, očekujem njen glas. Čekam da baci ključeve na sto i pozove moje ime. Ceo svet mi se srušio kada je otišla", iskren je glumac.