svedjanke
printscreen
svedjanke

printscreen

Foto: printscreen

Taman kada smo pomislili da su uspostavljeni temelji za proleće, opet je došao minus. I iznenadio nas je kao da ne znamo da je februar i da zima uveliko traje.

Odeća ovih dana manje treba da učini da izgledamo dobro, a više da nam je u njoj toplo. Tokom minusa odlučili smo se da se okrenemo severu. Šta to nose Šveđanke kada je hladno? A ko će bolje znati kako da iskombinujemo toplu odeću, a ostanemo u okvirima nekog stila?

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Stockholm Fashion Week (@stockholmfashionweekofficial)

Kolekcija koja nam dolazi iz Stokholma upućuje na funkcionalnost.

Dugi, popularni preveliki kaputi su neizostavni deo svakog izlaska iz kuće. NJihovi modeli idu čak do članaka. Napravljeni su od najdebljih materijala, obično vune, kako bi osigurali toplotu i izgledaju kao da su veći za bar dve veličine. To nam ostavlja prosotra za debele džempere ispod.

Primećujemo da i kod njih vladaju modeli pantalona i farmerki sa širokim ravnim nogavicama. One su definitivno uzele primat u svim krajevima sveta. Ako se žene sa severa tokom velikih zima odlučuju za ovaj model definitivno ih treba poslušati. Pored toga što će vam u njima biti toplije, bićete i skroz u korak sa trendovima.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Stockholm Fashion Week (@stockholmfashionweekofficial)

A pored velikih kaputa i jakni tu su i veliki šalovi. Ne morate mnogo da razmišljate, samo "nabacite" šal preko i spremni ste za izlazak iz toplog doma. Šveđanke uglavnom biraju zanimljive tonove u raznim bojama jer su kaputi uglavnom u zemljanim tonovima.

Suština je da je jednostavno, funkionalno i toplo.