FORA JE U JEDNOJ POZI! Probajte seks dijetu! Za 6 meseci izgubićete 10 KILOGRAMA!

U misionarskom položaju trošiš oko 40 kalorija po minuti !

poljubac par ljubav
 Foto: Profimedia

Za vreme „seks-dijete“ možeš potrošiti 350 kalorija za 30 minuta – toliko se potroši i nakon 30 do 40 minuta trčanja. Međutim, šta nam pruža više zadovoljstva?

Seksualni položaji za mršavljenje

Kako bi sagorela kalorije za vreme seksa i utegula telo, ne moraš izvoditi neke komplikovane seksualne položaje, a niti biti žena od gume. I u klasičnim seksualnim položajima trošiš znatan broj kalorija.

 

Na primer, u misionarskom položaju trošiš oko 40 kalorija po minuti – muškarac sigurno, ako ne i više. Za ženu je kod seks-dijete bolji „jahaći položaj“ – možeš izgubiti 49 kalorija po minuti.

Zanimljivo je da je za mršavljenje najbolji klasični oralni seks: dok će pasivni igrač izgubiti tek oko 37 kalorija, aktivni može izgubiti do 150 kalorija! I u vodi je potrošnja kalorija veća: muškarac može (zbog otpora vode) izgubiti oko 54 kalorije u minuti.

Par, muvanje, flert, veza, ljubav, romansa, seks, strast
Foto: Shutterstock, ilustracija

Seks-dijeta sapoljupcima? I to je moguće!

Međutim, kod seks-dijete ne treba uvek skočiti u krevet. Naime, i poljupci mogu pomoći pri mršavljenju – premda nisu toliko efikasni kao spomenuti seksualni položaji. Za vreme ljubljenja koristiš 38 mišića lica.

Jednim poljupcem možeš izgubiti do 20 kalorija – po minuti, naravno. Jedan simpatičan popratni učinak: što duže traje poljubac – u proseku 12 sekundi – toliko bolje se vežba muskulatura i zateže lice. Dakle, imaš besplatan facelifting zahvaljujući ljubljenju.

 

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi