PSIHOLOZI SAVETUJU: Potrebno je samo 30 sekundi da poboljšate brak!

Pre nego što večeras poželite laku noć svom partneru, odvojite pola minuta za ovo

ljubav
Foto: Pixbay

Podignite ruku svi vi koji imate utisak da je vaš brak upao u kolotečinu i da ide putem bez povratka. Iako možda svaku slobodnu minutu u toku dana provodite sa suprugom diskutujući o svetskim problemima, verovatno vrlo malo vremena posvećujete nezi vašeg odnosa. Sasvim je normalno kako godine prolaze, da se vaši razgovori svode na planove o obrocima, odvođenju dece u školu, popravkama po kući i planiranom letovanju.

Međutim stručni psiholozi tvrde da je potrebno svega 30 sekundi da bi se vaš odnos u najmanju ruku rečeno – začinio, i vratio na kolosek. Budući da je vaše vreme sa partnerom, bez drugih ljudi (i dece) u toku dana obično ograničeno ne škodi da isporbate ovu isprobanu taktiku za podsticanje stvari i pobedu na vašem zajedničkom frontu.

Dakle pre nego što zagrlite svoj jastuk, pokušajte da verbalizujete trenutke u toku dana zbog kojih ste se osećali dobro kao i da pri tom uputite kompliment voljenoj osobi.

par
Foto: shutterstock.com

PRIMER 1: recite mu kako vam je mnogo značilo što je stavio veš na pranje, ili ga ubacio u sušač. Pohvalite njegov trud i odvajanje dragocenog vremena za slaganje čarapa.

PRIMER 2: zahvalite mu što vam je napravio osvežavajući napitak/kafu kada ste došli sa posla umorni. Naglasite pri tom kako niko ne pravi bolji napitak/kafu od njega.

PRIMER 3: oduševljeno primetite kako je popravio vrata od garaže, zamenio sijalicu u hodniku, pokosio travnjak, oprao terasu i sl. Za sve ove stvari treba volja, a ako prolaze nezapaženo, volja se gubi.

Poenta je u tome da uočite trud i rad vašeg partnera i njegove napore koje ulaže u ime vašeg partnerstva. Umesto konstantnih kritika na njegov račun, pohvalite ono što ste primetili da je uradio. Svakom je ponekad potrebna motivacija, podrška i pohvala, čak i ako to javno ne pokazuje.

Više o sličnim temama nađite OVDE!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi