REZULTATI ĆE VAS ZAPANJITI Otkriveno koliko je seks za jedno veče zapravo dobar za mentalno zdravlje

Obratite pažnju.

Flert, klub, izlazak, par, muvanje, seks
Foto: Shutterstock, ilustracija

Mnogi ljudi su tokom svog života imali seksualne odnose „za jednu noć“ sa osobom koju jedva poznaju ili ne planiraju sa njom započeti vezu.

Dok seks u vezi poboljšava zdravlje kardiovaskularnog sistema, smanjuje depresiju i jača imunitet, to verovatno nije slučaj za seks za jednu noć. Studije često povezuju povremene seksualne odnose sa brigom o savesti, niskim samopoštovanjem i psihološkim nemirom, posebno kod žena. Dok se muškarci žale na seks koji su propustili, žene često žale zbog seksa za jednu noć.

 

Kanadska studija koja je uključila 138 učenica i 62 učenika koji su imali seksualni odnos za jedno veče pokazala je da muškarci najčešće žale zbog fizičkih razloga, na primer zato što partner nije dovoljno privlačan. S druge strane, žene su izrazile žaljenje jer su se kasnije kajale i krivile sebe zbog ovog postupka.

Studije imaju različite definicije „seksa za jedno veče“ - od seksa sa osobom koju poznajete manje od 24 sata do "prijatelja sa privilegijama". Neke od ovih studija pokazuju da se i muškarci i žene osećaju depresivno, usamljeno i iskorišćeno nakon ovih susreta, a druge pokazuju da ovaj seks uzrokuje više pozitivnih nego negativnih emocija.

Seks, strast, odnos, veza, ljubav, flert
Foto: Shutterstock, ilustracija

Profesorka psihologije, Zana Vrangalova, tvrdi da seks za jedno veče može poboljšati vaše opšte stanje povećavajući vaše samopoštovanje, seksualno zadovoljstvo i osećaj da ste voljeni. Ona je spomenula istraživanje sprovedeno na 20.000 učenika koji su pokazali da je samo 42% devojaka doživelo orgazam prilikom seksa za jednu noć dok je kod muškaraca 78% doživelo orgazam. Pogledajte OVDE zašto žene varaju svoje partnere.

Prema njoj, to može objasniti razlike između onoga kako muškarci i žene razmišljaju o seksu za jednu noć. Iako ona podržava seks za jednu noć, savetuje da se ne upuštate u ovo iskustvo ako želite da ponovo vidite tu osobu.

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi