seks
Shutterstock
seks

Shutterstock

 Foto: Shutterstock

Imate s kim, imate gde, a imate i šta - onda je možda vreme da utvrdite da li ste uspeli da doživite svih 11 orgazama za koje naučnici tvrde da postoje.

Jer od viška glava ne boli, a inovacije u krevetu su uvek dobra ideja. Niko nije rekao da će biti lako, ali vam obećavamo da će biti vredno truda.

Slasni klitoralac

Zahvaljujući ovom malom, ali moćnom delu tela, većina žena može doživeti orgazam. Počnite tako što muškarac donjim delom dlana pritiska nežno stidni brežuljak, a posle prelazi na klitoris pokretima napred-nazad. Kada se ona napali, treba da ga opkorači i nastavi da se trlja o njegovu nabreklu alatku sve dok oboje ne dožive vrhunac.

Sporedna

Schutterstock

Foto: Schutterstock

Snažni vaginalac

Prilikom ovog orgazma materica potiskuje vaginu, što stvara dublji osećaj nego kod klitoralnog, pa žena tada doživljava orgazam celim telom. Pokušajte s kamasutra pozom po imenu piditaka. Partnerka leži na leđima sa kolenima prema grudima, dok on kleči i penetrira u nju, s kolenima na spoljnoj strani njenih kukova.

Tačka, tačka, G-tačkica

Opet ta famozna G-tačka! Nju ćete naći kad stavite prst u ribicu, pa uradite prstom kao da zovete nekog da dođe. Penisom ju je teško stimulisati, ali ako ubodete pravi ugao, žena može doživeti strahovito jak orgazam uz ejakulaciju, odnosno skvirting. Za ovu svrhu je najbolja poza kašika, jer partner draži prednji zid vagine, a pokušajte i s vibratorom naciljanim pravo u G-metu.

Sporedna

Schutterstock

Foto: Schutterstock

Žestoki megasvrš

Ova vrsta vrhunca dolazi kad se stimulišu dve ili više erogenih zona, čime se dobija eksplozija ekstaze. Recimo, penetracija G-tačke i dodirivanje klitorisa, ili stimulacija klitorisa, bradavica i analne zone. Što je više stimulacija, to je veći protok krvi i jači orgazam.

Sporedna

Schutterstock

Foto: Schutterstock

Duboka ekspertiza

Taman kad smo savladali G-tačku i klitoris, naučnici su javili da postoji i A-tačka na prednjem zidu vagine, odmah ispod cerviksa, i O-tačka na zadnjem zidu vagine, iza cerviksa. Zvuči kao mapa sa skrivenim blagom ali ako uspete da prstima, igračkom ili penisom stimulišete te nervne završetke, ludilo neće imati kraja.

Sporedna

Schutterstock

Foto: Schutterstock

Neočekivani teretnjak

Jeste, i ovo postoji, zove se koreorgazam, a doživljava ga čak svaka treća žena tokom vežbanja u teretani. Najčešće su to vežbe za trbušnjake i to kada se laktovi drže na podupiračima ruku, s nogama koje vise, a zatim se kolena podižu ka grudima.
Osim ovih postoji analni, za koji je neophodan lubrikant, cervikalni, za koji kažu da je intenzivan, ali redak jer je materica veoma osetljiva na dodir, orgazam doživljen stimulacijom bradavica, potom u snu i višestruki koji se ponosno šepuri na olimpijskom tronu svršavanja, za koji su potrebni vreme, duga predigra, ali i žestoka napaljenost.