UNESITE U DOM OVIH ŠEST BILJAKA Provereno uklanjaju negativne emocije, a privlače sreću i prosperitet

Osim toga, dobro ih je imati u domu kako bi se vazduh pročistio, a odlična su i dekoracija

Divlja orhideja
Foto: Shutterstock

Veruje se da unošenjem određenih biljaka u dom, unosimo i pozitivnu energiju. Osim toga, dobro ih je imati u domu kako bi se vazduh pročistio, a odlična su i dekoracija.

Prema feng šuiju ovo je 6 najboljih:

Jasmin

Njegov miris ublažava stres, donosi pozitivnu energiju i podstiče romantiku. Držite ga na prozoru okrenutog prema jugu ili severoistoku. Može da ukloni toksine iz vazduha, a preporučuje se da se drži u prostoru u kojem provodimo najviše vremena.

Orhideja

Prema feng šuiju veruje se da orhideje povećavaju protok pozitivne energije. Ovo dugotrajno cveće dolazi u raznim veličinama i oblicima sa prijatnim mirisom koji poboljšava raspoloženje i umiruje um. Noću oslobađa kiseonik stoga je idealno držati je u spavaćoj sobi.

sirup, žalfija, napitak
Foto: Freepik/freepik

Žalfija

Uklanja negativne emocije poput ljutnje i straha i podstiče pozitivan protok energije.

Zlatna puzavica

Naziv ove biljke je Epipremnum aureum. Veruje se da je odgovorna za protok dobre energije u domu, ali i da domu u koji se unese donosi sreću i blagostanje.

Bambus
Koristi se u Aziji dugi niz godina jer je simbol sreće i prosperiteta. Po Feng šuiju njegov vertikalni oblik predstavlja drveni element koji utiče na telesnu aktivnost, životnu energiju i vitalnost.
Naziv ove biljke je Epipremnum aureum. Veruje se da je odgovorna za protok dobre energije u domu, ali i da domu u koji se unese donosi sreću i blagostanje.

Bambus
Foto: Shutterstock

Biljka novca

Feng šui stručnjaci objašnjavaju da skoro svaka lepa, zelena biljka može biti biljka novca jer suština je u dobroj energiju koju ona proizvodi. Međutim, jedna od najpoznatijih biljaka koje po verovanju donosi novac je krasula.

Japansko drvo, dolar drvo, parac, krasula… to su sve nazivi za biljku Crassula Ovate. Ona potiče iz Južne Afrike, a naziv je dobila po listovima ovalnog oblika koji podsećaju na kovanicu novca.

Slične tekstove nađite OVDE!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi