Žena, moda, stil, bikini, plaža, more, telo
Shutterstock, ilustracija
Žena, moda, stil, bikini, plaža, more, telo

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Da biste se oslobodili nekoliko suvišnih kilograma, nije obavezno držati rigorozne dijete i raditi iscrpljujuće vežbe.

Prateći ovih 5 jednostavnih pravila, možete oslabiti do 3 kg samo za jednu nedjelju, ne radeći gotovo ništa. Sve što je genijalno, zapravo je prilično jednostavno.

5 jednostavnih pravila za mršavljenje

1. Svaki put, pre svakog obroka popijte 2 čaše vode.

Takva količina tečnosti 15-ak minuta pre jela ubrzaće vaš metabolizam, hrana će se variti pravilno, ne pretvarajući se u masne naslage.

voda

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Pokušajte da uvrstite i toplu vodu sa limunom i medom, kao prvu stvar koju ćete popiti ujutro, kao najbolji svakodnevni detoks koji možete podariti svom organizmu.

2. Konzumiranje za doručak kefira sa lanenim semenom u stanju je potpuno očistiti creva od dugogodišnje sluzi, fekalnih naslaga, parazita, uz potpuno očuvanje crevne mikroflore.

Ova metoda omogućava brzu normalizaciju težine i sagorevanje masnih naslaga. Ima pozitivni uticaj na regulaciju lipidnog metabolizma.

3. Još jedno odlično sredstvo za ubrzanje metabolizma je grejpfrut.

grejp, voće, imunitet, vitamini

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Pojedi pola ploda pre glavnog obroka za efikasno spaljivanje masnoće. Ili napravite eliksir lepote i zdravlja sa medom i grejpfrutom.

4. Ni za koga nije tajna da hranu treba dobro sažvakati. Da se hrana ne odlaže u vidu masnih naslaga, svaki komad treba sažvakati najmanje 30 puta.

5. Za efikasno eliminisanje masnih naslaga i ubrzanje metabolizma, napravite napitak sa cimetom i medom.

Prokuvajte 200ml vode. U šolju stavite 1/2 kašičice cimeta u prahu i zalijte prokuvanom vodom, poklopite na pola sata. Kada se voda sa cimetom malo prohladi, dodajte 1 kašičicu meda.

čaj mršavljenje

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Popijte pola šolje pred spavanje, drugu polovinu poklopiti i ostaviti u frižider. Ujutro, na prazan stomak, popiti drugu polovinu hladnog napitka.

Ne morate se odjednom početi pridržavati ovih pravila. Za početak je dovoljno uzeti jedno-dva od njih za naviku, i primenjivati ih svakodnevno.

Najbolje je ne zaustavljati se posle samo jedne nedelje, a nastaviti sa odabranim načinom ishrane i kilogrami će se topiti bez štete po vaše zdravlje i izgledaćete svežije, vitkije i mlađe.