NEMA VIŠE MUKA! Trikovi uz pomoć kojih ćete sačuvati frizuru od VLAGE!

Jednostavnije nego što ste pomislili...

Kosa žena frizura
 Foto: Profimedia

Kišno i vlažno vreme je najveći neprijatelj savršene frizure. Vlaga iz vazduha kovrdža kosu, zbog čega ona postaje "neposlušna".

Ako želite maksimalno da zaštitite kosu od vlage, pročitajte pet frizerskih saveta koji će vam pomoći da sačuvate svoju frizuru.

1. Ne zaboravite regenerator

Tajna ravne kose krije se u održavanju vlažnosti u vlasima. Ne zaboravite na redovno nanošenje regeneratora za kosu, a protiv kovrdžanja je idealan onaj koji se ne mora ispirati.

Live-in regeneratori za kosu koji se ne moraju ispirati najbolje su brzinsko rešenje protiv kovrdžanja kose. Ako se bojite da će regenerator previše slepiti kosu uz lice i tako smanjiti njen volumen, nanesite ga samo od polovine kose do vrhova. DELUJE BRZO! Stavite u prvu jutarnju kafu OVAJ SASTOJAK i odmah ćete isprazniti creva!

2. Prirodno osušite kosu

Pre nego što posegnete za fenom za kosu, pustite da se vlasi barem malo osuše na vazduhu. Vruć vazduh iz fena znatno isušuje kosu, koja onda jače reaguje na spoljašnje nadražaje poput velike količine vlage u vazduhu, zbog koje se kosa onda mnogo jače kovrdža.

Nakon pranja kosu zamotajte u peškir i dopustite da pamuk maksimalno upije vlagu iz vlasi, a fen upotrebite samo za kratko, završno sušenje.

Duga kosa
Foto: Profimedia.rs

3. Poslužite se serumom i uljima za kosu

Nakon pranja kose na vlasi nanesite serum ili kremu za kosu bogatu uljima.

Nikolina objašnjava kako preparati za negu kose sadrže ulja koja na vlasima rade takozvani zaštitni film. Taj film sprečava prodor vlage i kovrdžanje kose. Ovakvi tipovi proizvoda nanose se na čistu, opranu kosu.  HIT RECEPT ZA KOJIM SU POLUDELE ŽENE! U sok od jabuke dodavala ovaj začin: Za mesec dana, sva odeća joj je bila velika!

4. Upotrebite antifriz sprej

Sprej protiv kovrdžanja kose najbolje je rešenje protiv vlage u vazduhu, koja u rekordnom roku može pokvariti svaku frizuru.

Ovi proizvodi već se dugo koriste u tropskim zemljama, gde su velike količine vlage cele godine u vazduhu. Antifriz sprejovi sprečavaju prodiranje vlage u vlasi te je tako štite od kovrdžanja. Sprej je najbolje naneti na vlažnu, opranu kosu.

Mokra kosa
Foto: Profimedia.rs

5. Lak za kosu kao SOS rešenje

Iako lakovi za kosu nisu prijatelji vaše kose, jer je isušuju, ovaj proizvod za oblikovanje frizure pomaže i u borbi protiv kovrdžanja izazvanog vlagom u vazduhu.

Lak na površini kose stvara zaštitni sloj koji sprečava dubinsko prodiranje vlage. Na tržištu postoje i lakovi za kosu s već spomenutim antifriz efektom koji imaju još jači efekat protiv kovrdžanja.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi