Rende, sir, kuhinja
Shutterstock, ilustracija
Rende, sir, kuhinja

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Većina nas obožava da pospe malo rendanog sira po pečenom krompiru, brojnim jelima iz rerne, a domaća pica bez njega je nezamisliva.

PROČITAJTE I:

 

Ali, ruku na srce, rendanje sira nikome nije omiljeni posao, naročito jer se polovina zalepi za rupice rendeta, oni sitniji komadi razlete se svuda, a pranje rendeta posle toga prava je muka. Stvar je u tome da ste verovatno ceo život sir rendali tako da rende postavljate ravno ili pod određenim uglom.

 

Evo trika koji može rešiti ovaj problem: sir rendajte tako da rende okrenete horizontalno na kuhinjski pult, s rupicama za rendanje sira okrenutim ka gore.

Ovih 5 prirodnih sredstava skratiće vam vreme čišćenja kuće!

AUTOR: Espreso/M.M. DATUM I VREME: 09.11.2019. 12:00 Treba naglasiti kako je miris prilično intenzivan Foto: Shutterstock Ako jednom očistite buđ sa zidova kako treba, ona se više neće vraćati Vlaga u vašem domu ne samo da izgledaju ružno, nego što je još gore - mogu biti uzrok mnogih oboljenja, od kojih su najčešća respiratorna oboljenja i razne vrste infekcija.

 

Tako ćete komad sira lako moći da povlačite po rendetu, a onaj narendani sir padaće unutra. Kada se rende napuni, samo ga pažljivo okrenite u posudu kako bi sir ispao iz nje.

Preostaje vam još samo čišćenje rendeta, a sebi možete pomoći tako što na njemu pre pranja izrendate pola limuna.

NAJČITANIJE VESTI:

 

BONUS VIDEO:

Doktorka Vesna Ognjenović otkriva istinu o botoksu, hijaluronu, biopolimeru