Pripremite torte i kolače za tren oka uz ove fenomenalne savete!

Miss.24.sata.hr/M.M. | Ženske priče 2019-11-18 14:10:02 2019-11-18 14:10:02

Domaćice će garantovano biti oduševljene ovim savetima

Shutterstock, ilustracija

Spremne ste za pečenje kolača, ali vaše namirnice nisu? Maslac, jaja, slatka pavlaka i drugi sastojci koje ste izvadile iz frižidera nikako da se ugreju na sobnoj temperaturi.

PROČITAJTE I:

 

S obzirom na to da se u mnogim receptima navodi da sastojci treba da budu sobne temperature, potrebni su vam i neki trikovi da ubrzate postupak.

Maslac

Hladnom maslacu iz frižidera potrebno je oko 30 minuta da omekša. Postoje trikovi koji će vam pomoći da ubrzate postupak.

Naseckajte maslac na kocke široke oko 1 cm.

Stavite ih u posudu za mikrotalasnu, te grejte u intervalima od 10 sekundi – ukupno ne duže od minut.

Kockice maslaca ne smeju da se rastope, već treba lagano da omekšaju – na dodir slobodno neka budu malo mekane, ali treba još da zadrže oblik.

Jaja

Kako bi se jaja brže ugrejala na sobnoj temperaturi, napunite srednje veliku posudu toplom vodom i u njoj držite jaja oko 10 minuta.

Ako vam u receptu piše da belanca i žumanca treba da budu odvojena, to uradite, te ih stavite u mali kalup za složenac od keramike.

To stavite na lim za pečenje ili veliki kalup za složenac.

Napunite toplom vodom do pola i neka stoji do 10 minuta.

PREPORUČUJEMO:

 

Mlaćenica, slatka pavlaka i mleko

Mlečne proizvode ćete najbrže ugrejati na sobnoj temperaturi tako što ćete ih grejati u intervalima od 10 sekundi u mikrotalasnoj.

Pazite na to da mikrotalasnu ne ispuštate iz vida na duže vreme – pavlaka se može zapeniti, a mlaćenica zgusnuti.

Cake za spremanje testa koje će vaši ukućani obožavati!

AUTOR: Gastro.24 Sata.Hr/M.M. DATUM I VREME: 09.11.2019. 09:00 Ispecite omiljenu slatku ili slanu pitu i uživajte u njoj još brže nego do sada Foto: Shutterstock, ilustracija Iako ne možemo da ubrzamo pečenje slasnih pita, možemo vam pomoći da testo ohladite što pre, a zatim ga spremite na pečenje u rekordnom roku.

 

BONUS VIDEO:

Iscrtajte pravilno obrve i usne

 

Expand player
Pogledajte više