POVEDITE RAČUNA! Ovih 6 stvari NIKAKO NE SMETE stavljati u mašinu za pranje sudova, šire se BAKTERIJE i UNIŠTAVA se posuđe!

Verovatno vam je teško da zamislite život bez ovog aparata, ali...

Oprani sudovi Oprano posuđe Mašina za pranje sudova posuđa
Foto: Shutterstock

Mašina za pranje posuđa nam često pomogne kada smo premorene, ali postoje stvari koje nikako ne smete prati u njoj! 

 

Pa, hajde da vidimo koji to sudovi ipak nisu za mašinu za sudove!

1. Drveni pribor za jelo: Varjače, drveni tanjiri, posudice ili bilo šta drugo od drveta mogu zbog visoke temperature u mašini da promene svoju strukturu, pa čak i da puknu! Zato radije birajte da ih operete na onaj "staromodan" način uz žicu i dobro trljanje. Smršajte čak 5 KILOGRAMA za samo 7 dana! Fora je u jednoj caki!

Sudovi Posuđe Tanjiri Čaše
Foto: Shutterstock

 

2. Kristalne čaše: Osetljivi kristal lako može da "nastrada" u mašini, ali i staklo vremenom može da izgubi sjaj. Zato ih perite ručno i koristite nežan deteržent. Žene u Srbiji su POLUDELE za GENIJALNIM TRIKOM za sušenja veša, ali ako OVAKO sušite stvari napravićete OGROMNU GREŠKU!

 

3. Bakarno posuđe: Visoke temperature i agresivni deterdžent mogu da izazovu rđanje bakarnog posuđa. Ovo su GENIJALANI TRIKOVI ZA čišćenje belih patika!

 

4. Rende: Rende je mučno oprati, pa ih rado gurnemo u mašinu, ali kako se ostaci hrane često "sakriju" u uglovima do kojih mašina ne može da dopre, ipak je bolje oprati ih ručno i to vrlo pažljivo. U suprotnom se može desiti da neka mrvica hrane ostane zakačena i da se vremenom čak i ubuđa! 

5. Skupi, kvalitetni noževi: Redovnim pranjem noževa u mašini, oni moglu vrlo brzo da otupe. Posebno kada je reč o keramičkim noževima; pridužićeš im trajanje ako ih pereš ručno! LUDAČKO DOBRI trikovi koji će vam OLAKŠATI život i učiniti vas pravim "šefom" kuhinje! 

Nož Noževi Set Komplet kuhinjskih noževa
Foto: Shutterstock

6. Posude za hranu kućnih ljubimaca: Mačke, a posebno psi rado njuškaju napolju, a često i pojedu stvari koje mi ne bismo ni pomirisali. Često se u njihovim ustima zbog toga skupe bakterije, koje kasnije prenose na svoje posuđe, a lako se može desiti da temperatura u mašini za sudove ne "ubije" sve njih, pa se prenesu na sudove iz kojih mi obedujemo. Zato radije birajte da pseće posudice perete ručno i to posebnim sunđerom samo za tu svrhu! Očistite kupatilo za 10 minuta, potrebno je samo da ispoštujete jedno pravilo!

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi