Ohladite vino za samo sedam minuta

Alo.rs/I. V. | Ženske priče 2021-01-26 16:36:59 2021-01-26 16:36:59

Temperatura serviranja vina je veoma važna i ključna za otvaranje punog ukusa i mirisa vina.

Shutterstock

Ali, kao što može da pojačati njegove dobre osobine, može istaći i one loše. U idealnim okolnostima vino se drži u podrumu, gde je temperatura daleko niža nego što je u kući. Ukoliko niste stigli da ohladite vino, a gosti su uveliko stigli, isprobajte trik s krpom. Dobro je namočite vodom, ali nemojte da je iscedite. Obmotajte je oko flaše i stavite u zamrzivač na tačno sedam minuta. Izvadite, sklonite krpu, i to je to - vino je rashlađeno i spremno za posluživanje.

16 stepeni je optimalna temperatura za služenje crvenog vina

10 stepeni je idealna temperatura belog vina

Expand player
Pogledajte više