IMA ČUDOTVORNU MOĆ Ne bacajte vodu u kojoj su se kuvala jaja, iskoristite je za jednu veoma KORISNU STVAR

Znamo da vodu u kojoj se kuvala pasta možemo da iskoristimo za pripremu jela, a šta je sa kuvanjem jaja?

Jaja, Vasrks, kuvanje jaja, jaje
Foto: Shutterstock, ilustracija

Sigurni smo da ste čuli da vodu u kojoj se kuvala testenina možete da iskoristite za pripremu soseva, a isto tako možete da iskoristite i vodu u kojoj su se kuvala jaja koja je višestruko korisna. Pogledajte OVDE recept za vaskršnju pogaču.

 

Kada u narednom periodu budete kuvali jaja, nemojte da prosipate vodu u kojoj su se kuvala. Umesto toga iskoristite vodu time što ćete pomoći vašim biljkama.

Voda u kojoj su se kuvala jaja je odlična za vaše biljke. Biljke vole kalcijum, a njega ima dosta u vodi u kojoj su se kuvala jaja. Kalcijum pomaže da se održi dobra pH vrednost zemlje. Pogledajte OVDE kako možete ofarbati jaja u čaju.

Neutralna zemlja, koja ima pH vrednost između 6,0 i 6,5 nudi biljkama idealnju okolinu za uzimanje hranljivih materija koje su potrebne za rast i razvoj. Osim toga, kalcijum doprinosi čvrstoći biljke.

Uskrs, praznik, jaja, vaskrs
Foto: Shutterstock, ilustracija

Važno je da vodu u kojoj su se kuvala jaja ohladite do sobne temperaturte pre nego njome zalijete biljke.

Nije teško prepoznati nedostatak kalcijuma kod biljaka. Često nastaju žuto-smeđe mrlje na listovima koje su okružene smeđim rubom. Pored toga, biljka i listovi ostaju mali, dok dovoljno kalcijuma u zemljištu čini biljke manje osetljivima na bolesti i oštećenja. Pogledajte OVDE kako da izbelite jaja.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi