Ne bacajte vodu u kojoj su se kuvala jaja, iskoristite je za jednu veoma KORISNU STVAR

Stvar ukusa/A.K. | Ženske priče 2019-04-25 11:29:48 2019-04-25 11:29:48

Znamo da vodu u kojoj se kuvala pasta možemo da iskoristimo za pripremu jela, a šta je sa kuvanjem jaja?

Shutterstock, ilustracija

 

Kada u narednom periodu budete kuvali jaja, nemojte da prosipate vodu u kojoj su se kuvala. Umesto toga iskoristite vodu time što ćete pomoći vašim biljkama.

Neutralna zemlja, koja ima pH vrednost između 6,0 i 6,5 nudi biljkama idealnju okolinu za uzimanje hranljivih materija koje su potrebne za rast i razvoj. Osim toga, kalcijum doprinosi čvrstoći biljke.

Važno je da vodu u kojoj su se kuvala jaja ohladite do sobne temperaturte pre nego njome zalijete biljke.

Expand player
Pogledajte više