gejša
Shutterstock
gejša

Shutterstock

 Foto: Shutterstock

DA LI STE ZNALI ZA BLAGODATI PIRINČA?

 

Japanska maska za lice

Čuveni recept na bazi pirinča, mleka i meda sada je poznat kao japanska maska za lice i tajno oružje gejši u borbi protiv starenja.

Potopite tri kašike običnog pirinča za kuvanje u hladnu vodu i stavite na šporet da provri. Dok se pirinač kuva, pripremite jednu kašiku mleka i kašiku meda. Maske za lice od meda su takođe potpuni hit za kožu. Kada procenite da je pirinač gotov, sklonite ga sa vatre i procedite. Vodu u kojoj se pirinač kuvao ne morate da bacite!

Na čistu kožu, a to podrazumeva da ste umili lice mlakom vodom i penom, prstima raspoređujte masku. Maska će pod prstima biti malo lepljiva zbog prisustva meda, pa bi trebalo da lepo prijanja uz kožu lica. Ostavite je da deluje nekih pola sata, pa je skinite peškirom natopljenim vodom. Nakon uklanjanja maske, vaša koža lica će biti osvežena, a nesavršenosti poput bora i fleka na licu manje vidljive.

gejša1

Pixabay

Foto: Pixabay

Maska za lice od pirinčane vode

Procedite pirinač i višak vode stavite u neku manju flašicu u frižideru. Po potrebi iskoristite vodu za čišćenje i balansiranje kože lica, bez ispiranja.

Za uklanjanje bora nešto bolja se pokazala mešavina pirinča, mleka i meda.

pirinčana voda, pirinač

shutterstock

 Foto: shutterstock

Maska od pirinča, mleka i meda

Tradicionalna japanska maska za lice sadrži pirinač, med i mleko, ali je možete i dodatno obogatiti. Dodajte neki od takozvanih suvih sastojaka i pretvorite masku od pirinča u pravi piling tretman lica.

Pa, tako, neke žene dodaju i kakao, jer je i on odličan za kožu lica. Možete se odlučiti i za kurkumu, jer ona odlično uklanja fleke na koži. Od pomoći da maska bude potpuno revitalizujuća za vaše lice može biti i soda bikarbona.

Maske za lice od kurkume su odlične za fleke, ali ne i za svetlo lice, jer se vrlo teško skidaju. Dodatak soda bikarbone se posebno preporučuje osobama sa masnom kožom lica, jer ona savršeno čisti kožu.

PROČITAJTE JOŠ: