piling kafa
Shutterstock
piling kafa

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Kafa je omiljeni napitak mnogih, ali i sastojak brojnih proizvoda za njegu kože. Ali, kafu možete i sami da koristite za njegu kose i kože, tako što ćete napraviti domaće proizvode.

Za kosu

Kosa vam je izgubila sjaj? Kafa može da pomogne, doduše, jedino ako ste brineta jer će na svijetloj kosi ostaviti fleke.

Pomiješajte malo kafe sa 240 militara vode, tako da napravite masku, a zatim je nanesite na vlažnu i svježe opranu kosu. To će osvježiti boju kose i dati joj svjež izgled.

Za kožu ispod očiju

Mnoge kreme za njegu kože oko očiju sadrže kofein, zato što pomaže u uklanjanju vode koja se nakuplja, odnosno ublažava "kesice" ispod očiju.

Za piling

Poznato je da je kafa sjajna za piling, te će pomoći da se riješite mrtvih ćelija kože.

Pomiješajte 60 grama kafe sa 60 grama smeđeg šećera i nekoliko kapi limunovog soka. Ovom mješavinom istrljajte kožu svakih nekoliko dana nakon tuširanja i ostavite da djeluje nekoliko minuta prije nego što isperete.

piling kafa

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Za ispucale pete

Koža na petama vam je suva? Pošto kafa pomaže u pilingu, ukloniće i ćelije mrtve kože sa peta i učiniti ih glatkim i mekanim.

Pomiješajte kafu sa vodom i ovom pastom istrljajte pete, ostavite 10-15 minuta, isperite, osušite i namažite hidratantnu kremu.

Za brži rast kose

Kafa pojačava cirkulaciju, a ako njome izmasirate kožu glave, podstaći će rast kose.

Pomiješajte kafu sa 240 mililitara kokosove vode i ovu pastu utrljajte u kožu glave, pa zatim isperite. Kružni pokreti masiranja podstiču rast kose, a kafa djeluje na hormon koji dovodi do gubljenja kose.

Za usne

Shvatili ste već – kafa je dobra za piling, što je sjajno kod ispucalih usana.

Pomiješajte kafu sa kokosovim uljem i napravili ste sjajnu masku za usne!

piling kafa

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Maska za lice

Ne morate da kupujete nikakve skupocene maske. Pomešajte kafu sa 240 militara mleka, nanesite na lice i ostavite da deluje 10-15 minuta, pa nakon toga isperite lice mlakom vodom i uživajte u blistavoj koži!