Čudotvorne primene aktivnog uglja od glave do pete!

Kurir/T.P. | Ženske priče 2020-02-05 19:32:18 2020-02-05 19:32:18

Možda se čini pomalo nerealno da ovako tamna supstanca pruža efekte izbeljivanja zuba, ali ovo je jedno od njegovih najpoznatijih svojstava...

Shutterstock

 

Aktivni ugalj je korišćen u medicinskre svrhe vekovima unazad, i može biti ekstremno koristan ne samo za vašu kožu, već i za kosu ali i celokupno zdravstveno stanje. Otkrivamo nekoliko načina na koje možete da upotrebite ugalj kako biste poboljšali svoje zdravlje i izgled.

Beljenje zuba

Možda se čini pomalo nerealno da ovako tamna supstanca pruža efekte izbeljivanja zuba, ali da, ovo je jedno od njegovih najpoznatijih svojstava. Uzmite tablete ili kapsule aktivnog uglja, i napravite svoju pastu za belji osmeh. Jednostavno istresite sadržaj jedne do dve kapsule sa dovoljno vode da napravite pastu, i dobijenom smesom operite zube. Nakon tri minuta pranja, dobro isperite usta, i zatim operite zube normalnom pastom.

Piling

Ugalj čisti vašu kožu, ukoliko vam je potreban temeljni detoks. Njegova hrapava tekstura predstavlja odličan piling, pritom izvlači višak ulja iz kože i dubinski čisti pore. Ugalj se i u ovom slučaju meša sa vodom, a dobijena pasta se koristi kako za lice, tako i za telo.

Šampon

Dodavanjem malo aktivnog uglja u šampon može učiniti čuda za vašu kosu! Crni prah pomoći će izvlačenju nečistoće koja se nalazi na skalpu. Dodajte jednu kašičicu aktivnog uglja vašem šamponu i primetićete rezultate već nakon prvog pranja.

Maska za lice

Nemojte da vas ovo zabrine, jer upotreba uglja kao maske za lice nije ni nalik bolnim peel-off maskama koje su napravljene kako bi otčepile pore na nimalo bezbolan način, koji može dodatno razdražiti osetljivu kožu. Maska sa aktivnim ugljem koju možete napraviti sami, ima jednaka svojstva i to bez rizika oštećenja kože.

Ukoliko želite masku koja će vam pomoći u čišćenju pora, ali i pružiti vašoj koži blistav izgled, pomešajte dve kašičice gline u prahu sa pola kašičice aktivnog uglja, jednom kašičicom jabukovog sirćeta i kašičicom vode.

 

Expand player
Pogledajte više