10 TRIKOVA u kuhinji za koje do sada niste čuli! Život će vam biti lakši!

Zadovoljna/M.M. | Ženske priče 2019-07-04 14:06:26 2019-07-04 14:06:26

Efikasni, brzi i prirodni trikovi uštedeće vreme, spasiti ručak i očuvati svežinu namirnica...

EPA-EFE/ZOLTAN BALOGH

Za lakše i brže snalaženje u kuhinji nikada nije naodmet naučiti poneki novi trik. Iako smo za većinu uglavnom čuli neki neobični trikovi mnogima su još uvek tajna.

PROČITAJTE I:

 

Pogledajte 10 sjajnih trikova koji će uštedeti vaše vreme i spasti obroke i namirnice:

1. Kako bi produžili rok trajanja mleku u otvoreni tetrapak stavite malo soli.

2. Vodom bogatom nutrijentima zalijte biljke. Naime, voda u kojoj ste kuvali krompire ili testeninu bogata je hranljivim materijama. Umesto da je bacite bolje sačekajte da se ohladi i potom zalijte biljke.

3. Svežinu salate može spasiti papyri ubrus. Naime, salatu umotanu u papirni ubrus stavite u frižider i na taj način ćete duže sačuvati svežinu.

PROČITAJTE JOŠ I:

 

4. Spas za presoljenu supu je u krompiru. Ukoliko ste slučajno presolili supu dodajte u nju kuvani krompir koji će pokupiti višak soli.

5. I plastične posude mogu biti mirisne. Kako biste sačuvali sveži miris plastičnih posuda pre nego što I h odložite u frižider stavite malo soli.

6. I za zagoreli pirinač postoji spas. Na vrh pirinča stavite komad belog hleba i pustite da odstoji 10 do 15 minuta. Hleb će pokupiti miris i ukus zagorele hrane.

7. Kako bi sačuvali svežinu hleba, u kesu stavite komadić svežeg celera.

8. Čista koža uz malo sirćeta i paradajza. Kožu upljanu voćem ili povrćem nabolje je očistiti s malo sirćeta ili oljuštenim paradajzom.

PREPORUČUJEMO:

9. Bananu nikada ne stavljajte pored ostalog voća u činiji. Naime, banana otpušta plinove koji uzrokuju brže sazrevanje ostalog voće.

10. Kuvalo za vodu u kojem se nakupio kamenac očistiti belim sirćetom. U kuvalo ulijte pola sirćeta i pola vode i uključite da prokuva. Mešavina sirćeta i vode trebala bi razbiti kamenac.

PREPORUČUJEMO I:

 

Expand player
Pogledajte više