lift
Shutterstock
lift

Shutterstock

lift, Foto: Shutterstock

 

Dok čekamo lift, vreme nikako da prođe, a onda kada nam se vrata konačno otvore ulazimo u tu "pokretnu" kutiju koja nas vodi do odredišta i olakšava zamorno penjanje stepenicama.

Ali, da li ste se zapitali zašto, osim da namestimo frizuru, pogledamo da li se neki ostatak hrane našao među zubima, ogledalo nalazi gotovo u svakom liftu?

lift

Shutterstock

lift, Foto: Shutterstock

 

Vratimo se na ono nestrpljivo čekanje da on stigne. Kada je stigao, ulazimo. I sada zamislite da se nalazite u bezličnom prostoru male kvadrature, neprijatno. Upravo zbog toga, zanimacija u vidu ogledala prostro će učiniti većim. to se zove optička iluzija. 

Ogledalo u liftu posebno je neophodno onima koji pate od nekog oblika klaustrofobije.

Komentari (1)

dzudza basadzija

03.02.2020 10:17

Ne postoji "KLAUSTOFOBIJA"!!! "ΚΛΕΙΣΤΟΦΟΒΙΑ",je grcka rec.Cita se i izgovara:Klistofovia,sa naglaskom na,njihovo,'I"=Jota."EI" je diftong,i isto ga citamo,kao "I".Odakle,i ako ga ima,"Kalus..?Bog jedini ce ga znati!Isto to dozivljavamo i sa "felnama","ajnfortima",samim tim i "ausfortima"..Zato sto su "ajnforti",sa druge strane posmatrano,"ausforti"..Kod nas vazi i pravilo,da se imena ne prevode..Princ Charles,jel,u Grckoj je Prinkipas Karolos...Dok je Hica,od milja,Adolfos...Slavica je Doksoula