DOKTORI U ŠOKU! Žene OVO masovno stavljaju u vaginu, a posledicu su toliko ozbiljne da možete UMRETI!

Članak koji je izazvao bes!

Vagina, međunožje, bešika, jajnici
Foto: Shutterstock

Medicinski stručnjaci obrušili su se na jedan magazin, nakon što je u njemu izašao članak koji sugeriše ženama da stavljanje peršuna u vaginu podstiče menstruaciju. Detaljno su objašnjene tehnike koje navodno pomažu da menstrualni ciklus bude bolji, piše "Independent".

 

Osim vežbanja i jedenja ananasa i đumbira, savetuje se i stavljanje peršuna u vaginu.

"Peršun omekšava cerviks i reguliše hormonske neravnoteže zbog kojih vam menstruacija može kasniti. Ako ne možete da nađete jelo bazirano na peršunu, ne paničite - najučinkovitije metode su pijenje čaja od peršuna te izravno umetanje biljke u vaginu", piše u članku. Tehnika svoj uspeh duguje, sudeći prema članku, činjenici da peršun u sebi sadrži supstancu koja podstiče menstrualni tok. Ipak, brojni stručnjaci su se "podigli na noge" i upozorili da umetanje peršuna u vaginu nije pametna ideja. Pogledajte OVDE koja biljka pomaže kod menstrualnih bolova.

Celer peršun
peršun, Foto: Shutterstock

"Ne postoji nijedan dokaz o učinkovitosti tog postupka, ali je zato evidentan visok rizik od ozbiljnih posledica, s obzirom na to da su poznati i slučajevi sa smrtnim ishodom. Savetujem ženama da ništa ne umeću u vaginu osim ako su dobili striktne doktorske upute da tako učine", izjavila je dr. Šazia Malik.

Peršun se od davnina koristio u kućnim metodama podsticanja menstruacije i pobačaja, ali stavljanje biljke u vaginu može uzrokovati opasne infekcije, pa čak dovesti i do smrti. Jedan takav slučaj već je zabeležen u Argentini. Pogledajte OVDE tri najčešća razloga zbog kojih menstruacija kasni.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi