IZLAŽETE SEBE VELIKOJ OPASNOSTI Tokom spremanja sladoleda svi prave VELIKU GREŠKU koja može da vas košta zdravlja!

Sladoled u led!

Sladoled od vanile sa voćem
Sladoled od vanile sa voćem, Foto: Shutterstock

 

Sladoled ne sme duže od pet minuta da se zadržava na sobnoj temperaturi, pa ponovo zamrzava.

Kada izvadite sladoled iz frižidera, obično ga ostavite još malo ako neko poželi da se posluži, zar ne?

ZDRAVE I NEZDRAVE MASTI Najnovije istraživanje pokazuje, ove namirnice sa masnoćama nikako NE TREBA izbegavati!

 

E, pa pravite najveću grešku i izlažete sebe i svoje bližnje opasnosti.

- Sladoled se topi prilično brzo na sobnoj temperaturi, a zaslađeno mleko posebno u tečnom stanju je savršeno okruženje za razvoj bakterija, kao što je listerija - navodi američki doktor Amrin Bašir.

KAO TEMPIRANA BOMBA U ORGANIZMU Pogledajte šta se dešava kada ujutru popijete kafu na PRAZAN STOMAK!

Bol, jetra, stomak
Foto: Shutterstock

To znači da samo sat vremena van frižidera, "koketirate" sa mogućnošću da danima patite od mučnine, povraćanja i proliva.

 

Šta treba uraditi da izbegnete potencijalno trovanje?

ZDRAVE, UKUSNE I ODLIČNE ZA ORGANIZAM! Ovo voće čuva vid, štiti od dijabetesa i srčanih oboljenja!

Dr Bašir kaže da je najbolje da odmah po serviranju vratite sladoled nazad u frižider, pre nego što počne da se topi.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi