Ishrana,namernice
Shutterstock
grejp, voće, imunitet, vitamini

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Grejpfrut je voće koje se preporučuje onima koji su izgubili apetit. Ukoliko dvadeset minuta pre obroka pojedete grejpfrut, on će vam omogućiti dobar apetit i još bolje varenje. Sok i sam plod blagotvorno deluju na gastrointestinalni trakt i pomažu kod bolesti vezanih za varenje.

PROČITAJTE I:

 

Pored soka i mesa grejpfruta, kora je takođe izuzetno korisna i odličan lek protiv žgaravice i bolova u stomaku.

Narendajte koricu, zatim je dobro osušite i uzimajte jednu čajnu kašičicu dnevno, polako je žvačući.

To je lek koji ne košta, a leči sve:  dušu, um i telo!

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Korisna svojstva grejpa pomažu kod kardiovaskularnih bolesti, a preporuka je da se jede 1 grejpfrut dnevno.

 

Supstance sadržane u pulpi i soku ovog voća smanjuju holesterol u krvi. Da biste sprečili srčane bolesti, preporučuje se da jedete ovo voće za doručak i to nekoliko dana nedeljno.

Narodni lek sa grejpfrutom

Tinktura: Seme grejpfruta i kora se razlikuje od drugih agruma jer sadrži posebnu gorčinu. Ova gorčina, zajedno sa esencijalnim uljima je najbolji prirodni antibiotik. Spasavaju nas od stotine parazita i patogenih mikroflora, a što je najvažnije od gljivičnih bolesti u crevima.

PREPORUČUJEMO:

 

Tinktura se pravi tako što se semenke i kora, dok se kora sitno isecka. Stavi se sve u teglu i sipa se rakija preko toga. Ostavi se 10 dana da odstoji na sobnoj temperaturi daleko od sunca.

Ova tinktura se konzumira dva puta dnevno pre obroka. Ukus je izuzetno prijatan.

Dijeta Zdrava hrana ishrana

Shutterstock

 Foto: Shutterstock

Ovaj lek mogu da koriste i deca (u razblaženom obliku, sa vodom), a pogotovo ako imaju kandidijazu, stomatiti.

 

Lekovito ulje: Kora i semenke grejpfruta se ostave u teglu pa se preliju sa maslinovim uljem. Stoji na tamnom i hladnom mestu oko mesec dana, a kasnije se tim uljem leče gljivične infekcije noktiju i stopala.

Hrana koju jedemo puna je otrova i hormona, a oni su u najvećoj opasnosti od ozbiljnih oboljenja!

AUTOR: Stil/M.M. DATUM I VREME: 18.09.2019. 12:00 - 18.09.2019. 14:05 Dobro pročitajte i zapamtite! Foto: Shutterstock Pileća prsa se smatraju jednom od glavnih komponenti zdrave ishrane i dobrim izvorom proteina. U isto vreme, ima prilično nisku cenu i lako se priprema. Međutim, jeftina piletina jedna je od „najprljavijih" vrsti živinskog mesa.

 

BONUS VIDEO:

Najbolje obučen muškarac u Srbiji