Svi misle da hleb goji, a zapravo je izvor važnih vitamina!

Stvar ukusa/A.K. | Ženske priče 2019-06-11 12:33:56 2019-06-11 12:33:56

Mnogi koji pokušavaju da smršaju prvo iz ishrane izbace hleb, što je zapravo greška!

Shutterstock, ilustracija

Eksperti, pak, kažu da izbegavanje hleba nije tako delotvorno. Naime, pasta, na primer, može više da ugrozi vašu liniju, a u sendvičima više goje prilozi i sastojci koji se nalaze u lepinji, nego samo testo.

PROČITAJTE JOŠ:

 

 

I dok je hleb često bio glavni “krivac” za gojenje, sve je više naučnih dokaza koji pokazuju suprotno.

Stručnjaci napominju da je važnije šta stavljamo na hleb ili u lepinje nego koliko hleba jedemo. Dva parčeta hleba sadrže 190 kalorija i 2 grama masti, ali ako na hleb namažete margari ili puter skoro ćete duplirati kalorije, taj obrok će imati 334 kalorije i još 16 grama masti.

PREPORUČUJEMO I:

 

Pored toga što sadrži dosta vlakana, gvožđa i kalcijuma, u parčetu hleba se nalazi 20 -30 procenata dnevne preporučene doze vitamina B1.

 

Expand player
Pogledajte više