NAGLE PROMENE VREMENA SU OPASNE PO ŽIVOT! Stručnjaci upozoravaju: Hronični bolesnici osetiće najviše tegobe, a u četvrtak sledi pravi šok!

Ubrzan rad srca, pad krvnog pritiska, ali i njegov nagli skok mogli su da osete srčani bolesnici tokom ovih dana jer je došlo do nagle promene vremena

Srčani udar
Foto: Shutterstock

Ovih dana razlika u temperaturi vazduha bila je čak i 27 stepeni, zbog čega su mnogi hronični bolesnici osetili velike tegobe, od variranja krvnog pritiska do nesanice.

 

Ubrzan rad srca, pad krvnog pritiska, ali i njegov nagli skok mogli su da osete srčani bolesnici tokom ovih dana jer je došlo do nagle promene vremena. To nije sve, jer su građani patili od nesanice, bili nervozni i napeti.

A nije ni čudo, kako prenose za Kurir meteorolozi, jer su se temperature vazduha razlikovale za čak 27 stepeni, što je bio slučaj u ponedeljak u Leskovcu.

KOŠTA MANJE OD 100 DINARA, A ŠTO JE NAJBITNIJE PREUKUSAN JE! Jedite ovaj doručak mesec dana i smršaćete 5 kilograma kao od šale!

Dom zdravlja, lekar, doktor, čekaonica
Foto: Alo/Rajko Ristić

Ekstremna promena

Zabeležene ekstremne promene temperature kod svih građana mogu da izazovu nervozu, napetost i nesanicu. Ipak, najugroženiji su srčani, odnosno kardiovaskularni i hronični bolesnici, objašnjava za Kurir prim. dr Biserka Obradović, specijalista opšte medicine.

DA LI SKIDATE GRUDNJAK PRE SPAVANJA? Stručnjaci imaju svoj stav o tome, a vi prosudite sami da li je to zdravo ili ne!

- Pri niskim temperaturama dolazi do naglog skupljanja krvnih sudova, dok se na toploti oni šire. Zbog tih čestih promena postoji opasnost da bolesnici dožive srčani ili moždani udar jer na takvim temperaturama vrednosti krvnog pritiska stalno variraju, što je šok za organizam - dodaje doktorka Obradović.

 

Šta se konkretno dešava na nebu iznad naših glava, objašnjava za Kurir Đorđe Đurić, meteorolog „Veder tu ambrela“, koji kaže da je prethodnih dana došlo do ogromnog temperaturnog šoka, tj. razlika između jutarnje i dnevne temperature bila je čak 27 stepeni.

DA LI MOŽEMO DA PREDUHITRIMO SUDBINU? Nemački naučnici jednostavnim testom krvi mogu da predvide smrt!

- Razlika između temperature tokom jutarnjih i popodnevnih časova je u određenim delovima Srbije bila čak 27 stepeni. To se vrlo retko dešava, a doživeli su je Leskovčani u ponedeljak. Taj grad je bio najhladniji u državi kada je pred jutro živa u termometru pokazivala samo osam stepeni, dok je tokom popodneva ona skočila na 35 stepeni. Ujedno, taj grad je bio i najtopliji u zemlji. U istom periodu jutarnja temperatura u Sjenici bila je pet stepeni, a dnevna 29 - objašnjava Đurić.

BOLEST KOJA OZBILJNO UGROŽAVA VITALNE ORGANE Ukoliko primetite neke od ovih 9 znakova, postoji mogućnost da patite od skolioze!

Vreme, ljudi
 Foto: Alo/ Ana Paunković

Opasno u četvrtak

Uzrok ove promene temperature bili su dojučerašnje vedro vreme i nedostatak oblaka koji bi zadržali toplu vazdušnu masu pri tlu tokom noći.
- Leskovac je zbog toga u utorak imao 10 stepeni, a 30 tokom dana. Pošto danas stiže još veće naoblačenje, ta temperaturna razlika će se smanjiti - dodaje Đurić.

REŠITE SE NEPRIJATNOSTI JEDNOM ZAUVEK Najbolja krema za uklanjanje strija! Zaboravite skupe preparate i tretmane, ona je broj jedan!

Opasno će biti i u četvrtak, kada će u većini krajeva jutarnja temperatura kretati ispod nule, a dnevna oko 26 stepeni, objašnjava on.

Od njega svi imamo migrene, a bez njega život nam je postao nezamisliv!

AUTOR: Stil/M.M. DATUM I VREME: 29.08.2019. 13:35 Glavna stvar koju možemo da učinimo jeste da se na neki način branimo od destruktivnih uticaja tehnologije. Foto: Shutterstock Britanska zdravstvena agencija sprovela je studiju u kojoj se pokazalo da internet jako loše utiču na razvoj biljaka, ali i zdravlje ljudi.

 

BONUS VIDEO:

Beograđani su nam otkrili kakav tip žene žele, ne zanima ih domaćica!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi