ZADRŽAVANJE OPASNIH BAKTERIJA Pranjem veša na niskim temperaturama rizikujete zdravlje!

Ne preporučuje se ispod 60 stepeni.

Veš mašina mašina za pranje veša
Foto: Shutterstock

Pranje veša na temperaturama nižim od 60 stepeni može biti opasno za vaše zdravlje. Bakterije poput Ešerihije koli se ovakvim pranjem lako prenose preko odeće. Bakterije se mogu zadržati na donjem vešu čak i nakon pranja na temperaturama od 60 ili 90 stepeni.

Iako je bakterija stanovnik u crevima čoveka i brojnih životinja, određeni sojevi mogu izazvati mokraćne i infekcije creva, pa i dovesti do vrlo teških oblika bolesti s mogućim smrtonosnim ishodom.

OHRABRIĆETE GA DA SE ISTO PONAŠA 5 stvari zbog kojih muškarci gube glavu! Ispunite im i zauvek su vaši!

Mnogima je pranje na 30 stepeni primamljivo zbog toga što je vremenski kraće, te štedljivije, no treba znati da bakterije u ljudskom organizmu žive na telesnoj temperaturi od 37 stepeni, što znači da će ih ubiti samo temperature više od toga.

Mašina za veš pranje veša
Foto: Shutterstock

Mnogi veruju da je posteljinu dovoljno oprati jednom mesečno, iako se savetuje da se jastučnice peru svaki peti dan, a čaršav nakon desetog na temperaturama višim od 60 stepeni.

"OVAJ POSAO UZIMA DUŠU!" Potresna ispovest prostitutke! Sa 8 godina ostala siroče, silovana je i navučena na heroin!

Stručnjaci preporučuju da jednom mesečno uključite praznu mašinu na 90 stepeni kako biste uklonili nakupljene bakterije.

Prašak za veš, pranje, mašina
Foto: Profimedia.rs

BONUS VIDEO

Iscrtajte pravilno obrve i usne

 

Izgledajte mršavije uz pomoć 12 trikova! Konačno rešenje bez gladovanja!

AUTOR: Stil/A.B. DATUM I VREME: 22.11.2019. 13:48 - 22.11.2019. 15:46 Pažljivo odaberite. Modni stručnjak, Carla Krup, daje savete i otkriva nekolicinu tajni o postizanju idealne figure uz pomoć garderobe. V izrez na odeći vaš je najbolji prijatelj V izrez daje iluziju izduženog tela, a samim tim i vitkijeg.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi