Ovo MORATE da jedete SVAKI DAN! Sprečava RAK, JAČA imunitet i reguliše KRVNI PRITISAK!

Srbija Danas/B.Z. | Ženske priče 2019-05-20 12:42:33 2019-05-20 12:42:33

Samo jedan koren nam donosi ovoliko dobrobiti!

Аlo!

Svi ljubitelji mesa znaju koliko sos od rena, može da obogati ukus mesa i učini ga mnogo boljim. Ipak, to nije sve, a ren može mnogo više od toga, budući da je veoma zdrav i efikasan borac protiv raka.

 

Ren

Sprečava rak

Manje je poznato da ren u sebi sadrži specifično organsko jedinjenje sinigrin koje pomaže u smanjenju kancerogenog rasta. Zahvaljujući sinigrinu, ren pospešuje imunitet, koji se svojom jačinom efektnije bori protiv maligniteta i stanja koja dovode do karcinoma.

Podstiče imunitet

Smanjuje krvni pritisak

Ren je fantastičan u snižavanju krvnog pritiska, ne samo konzumiranjem, već i udisanjem ovog korena. Oštar miris ove biljke može smanjiti nivo krvnog pritiska tako što ren proizvodi azot-monoksid, koji pomaže našim krvnim sudovima da se opuste što je više moguće.

Predupređuje artritis i osteoporozu

Kalcijum i magnezijum su esencijalni minerali zaduženi za izgradnju kostiju koji nas drže podalje od nastanka artritisa i osteoporoze. Ren je veoma bogat ovim mineralima, pa se zbog toga preporučuje u ishrani svima koji imaju genetsku predispoziciju ka razvijanju ovih koštanih oboljenja.

Poboljšava varenje i disanje

Oštar miris nekih biljaka poput ruzmarina, žalfije ili nane pospešuje pravilno disanje, umiruje napetost i poboljšava koncentraciju. Ren je ljut toliko da tera i suze na oči, a potpomaže našem respiratornom sistemu da radi "kao sat".

Expand player
Pogledajte više