Omiljeni slatkiši koje dajete mališanima su OPASNI PO ŽIVOT!

Blic Žena/A.K. | Ženske priče 2019-06-11 11:43:04 2019-06-11 11:43:04

Da li ste se nekada jeli bube? Ili bar neke njihove delove?

Shutterstock

Pre nego što odgovorite na ovo pitanje, pokušajte da se prisetite svih "crvenih" prehrambenih proizvoda koje ste konzumirali.

Aditiv E 120 (prehrambena boja), koji se nalazi u mnogim prehrambenim proizvodima, vodi poreklo od ženke insekta koja proizvodi crvenu boju kao sopstvenu zaštitu od predatora.

PROČITAJTE I:

 

 

U pitanju su čokoladice, voćni jogurti, bombone, peciva... Ovaj aditiv je zabranjen u mnogim zemljama EU. Potrebno je nagalasiti da se u ekstrakciji ove jarke crvene boje koristi aluminijum koji je kancerogen, što je veoma bitan aspekt zabrane ovog aditiva u tim zemljama.

PREPORUČUJEMO I:

 

- Hiperaktivnost kod dece;

- Alergije;

- Alergijske reakcije;

- Astmu;

- Genotoksičnost.

Nemamo podatak da li se karmin (karminska kiselina) ekstrahuje iz GMO insekata (Cochineal, Dactylopius coccus).

 

Expand player
Pogledajte više