Omiljeni slatkiši koje dajete mališanima su OPASNI PO ŽIVOT!
Da li ste se nekada jeli bube? Ili bar neke njihove delove?
Pre nego što odgovorite na ovo pitanje, pokušajte da se prisetite svih "crvenih" prehrambenih proizvoda koje ste konzumirali.
Aditiv E 120 (prehrambena boja), koji se nalazi u mnogim prehrambenim proizvodima, vodi poreklo od ženke insekta koja proizvodi crvenu boju kao sopstvenu zaštitu od predatora.
PROČITAJTE I:
U pitanju su čokoladice, voćni jogurti, bombone, peciva... Ovaj aditiv je zabranjen u mnogim zemljama EU. Potrebno je nagalasiti da se u ekstrakciji ove jarke crvene boje koristi aluminijum koji je kancerogen, što je veoma bitan aspekt zabrane ovog aditiva u tim zemljama.
PREPORUČUJEMO I:
- Hiperaktivnost kod dece;
- Alergije;
- Alergijske reakcije;
- Astmu;
- Genotoksičnost.
Nemamo podatak da li se karmin (karminska kiselina) ekstrahuje iz GMO insekata (Cochineal, Dactylopius coccus).