DOKTORKA HITNE POMOĆI BOJANA JAĆIMOVIĆ APELUJE Ne zavaravajte se da je prehlada, javite se lekaru čim osetite ovo

Često se dešava da jedan oboleli prenese zarazu ostalim članovima porodice, jer negira kovid infekciju

doktork bojana jaćimović, hitna pomoć
Foto: printscreen/RTS

Bolest i dalje ume da iznenadi i posle toliko vremena. Kovid je takav da se često dešava da jedan oboleli prenese zarazu ostalim članovima porodice i kako kaže dr Bojana Jaćimović, doktorka Hitne pomoći  to su često imali prilike da vide.

Veliki broj ljudi preleži kod kuće, neko sa lakšim simptomima, a kod nekoga se bolest iskomplikuje.

"Najčešće je razlog što čekaju da se jave i ne veruju da je kovid. Sve misle da je promaja, prehlada, te da su pojeli neku neopranu voćku... Ali kada se pojavi povišena temperatura, slomljenost, opšta slabost i malaksalost da ne mogu da ustanu iz kreveta, to je alarm da nas pozovu i to je situacija kada se sudare sa istinom i uplaše se, rekla je za RTS"

Redovi ispred kovid ambulanti se ne smanjuju
 Foto: Alo!/D. Briza

Za ovo vreme dr Bojana je videla i doživela brojne teške situacije. Ipak, uvek joj je najteže padalo kada vidi mlade ljude koji se bore za život.

"Najteže situacije su kada su cele porodice bolesne, i naravno kada su mladi teško bolesni, kada ne mogu da udahnu punim plućima i zahtevaju veliki protok kiseonika. To je dodatan strah jer to znači da svi možemo da obolimo od teške forme kovida", navodi doktorka i dodaje da se često dešava da ih pacijenti potraže kako bi im se zahvalili kada sve se završi.

"Umorni smo, ali moramo da imamo snage. Reči zahvalnosti nam znače i daju nam snage", kaže dr Bojana.

Slične tekstove nađite OVDE!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi